Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var for sint for sinnemestringskurs

PÅ VEI TIL NASCHSPIEL: Det var utenfor en port i denne gaten på Oslo vest at en mann i slutten av 20-årene skal ha blitt siktet på med en skarpladd revolver i september i fjor.
PÅ VEI TIL NASCHSPIEL: Det var utenfor en port i denne gaten på Oslo vest at en mann i slutten av 20-årene skal ha blitt siktet på med en skarpladd revolver i september i fjor. Foto: (Google)
Sist oppdatert:
Mann forsøkte å skyte offeret sitt over en krangel om mobiltelefon.

En 27 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år og ni måneder for drapsforsøk.

Hendelsen skjedde en natt til søndag på Oslo Vest i fjor høst. Den fornærmede mannen i 20-årene var på vei hjem fra byen da 27-åringen spurte om han kunne låne mobiltelefonen.

Dette fikk han lov til, men da 27-åringen ikke ga tilbake telefonen så oppsto det en verbal krangel der 27-åringen dro fram en revolver, siktet på offeret, og trakk av.

Mannen erkjente at han hadde slått fornærmede, men nektet for at han hadde forsøkt å skyte ham. Han har anket dommen, sier hans forsvarer, Karen Forbrigd, til Nettavisen.

- Uprovosert
Oslo tingrett har derimot funnet det bevist at 27-åringen siktet på mannens hode eller overkropp, og trakk av. Politiets undersøkelser av patronene og tønna til mannens revolver, konkluderer med at revolveren klikket fordi de ikke passet.

«Både drapsforsøket og voldsbruken (...) var uprovosert, og var slik retten forstod det, et resultat av at fornærma ville ha tilbake mobiltelefonen han hadde vært så snill å låne bort til tiltalte. Tiltalte er etter dette funnet skyldig i samsvar med tiltalen» står det i dommen.

Den 27 år gamle mannen er flere ganger tidligere dømt for vold og trusler.

FORSVARER: Advokat Karen Randi Forbrigd.

Gikk på sinnemestringskurs
«Tiltalte har åpenbart problemer med irrasjonelt sinne. Han har forklart at han under tidligere soning meldte seg på sinnemestringskurs i fengselet, men fikk beskjed om å slutte nettopp på grunn av sinnet»
står det i dommen.

- Jeg kjenner ikke til om han har fått sinnemestringskurs i fengselet. Jeg tror dette var en spøk fra hans side. Hvis det er slik at han har aggresjonsproblemer så må han selvsagt få behandling for det, sier forsvarer Karen Forbrigd.

- Uavhengig av om han forsøkte å skyte offeret eller ikke, så er det vel åpenbart at han hadde problemer med aggresjonen under denne hendelsen?

- Ja, det har jo alle som dømmes for slike handlinger, sier hun.

- For lav straff
Oslo tingrett dømte mannen til fengsel i fem år og ni måneder, som var i tråd påtalemyndighetens påstand.

«Under hensyn til lovgivers ønske om øka straffer i denne type saker og den alminnelige rettsfølelsen, mener retten at straffepåstanden er lav. Men ut fra det som er av rettspraksis, er retten enig i påstanden» skriver tingretten i dommen.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!