*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg var sikker på at jenta var død

Foto: Laurent Cipriani (Ap)

Turgåer snakker ut om hva som møtte ham på det horrible drapsåstedet i Alpene.

En fransk turgåer var den andre personen på åstedet til de grusomme drapene som ble begått utenfor landsbyen Chevaline ved innsjøen Annecy i de franske Alper forrige onsdag.

Britisk-irakiske Saad Al-Hilli (50), kona Ikbal (47), svigermoren Suhaila Al-Allaf (74) - som er svensk statsborger - og en fransk syklist ble funnet drept på åstedet. Syklisten Sylvain Mollier antas å være et tilfeldig offer som var på feil sted til feil tid.

Alle drapsofrene var skutt to ganger i hodet.

Slått med pistol
Den 41 år gamle turgåeren fant eldstedatteren Zainab (7) liggende på bakken ved siden av bilen med hennes drepte foreldre og bestemor. Syvåringen var skutt i skulderen og hadde blitt påført kraniebrudd etter å ha blitt slått med en pistol. Hun viste ingen livstegn, ifølge turgåeren.

- Jeg lente meg over den lille jenta. Hun reagerte ikke da jeg snakket til henne. Jeg klappet hendene, men det var ingen respons. Jeg sa til og med noen ord på engelsk ettersom jeg så at bilskiltene var britiskregistrerte. Men ingenting skjedde. Jeg tenkte at hun var død, sier 41-åringen som omtaler seg selv som Phillip.

Skrekkslagen syklist
Phillip er det første vitnet i saken som snakker til media. Han og to venninner kjørte langs veien da en skrekkslagen syklist stanset dem, skriver Daily Mail. Syklisten, som er identifisert som en britisk veteran i det britiske forsvaret, var den første personen på åstedet, men han hadde ingen mulighet til å tilkalle hjelp.

- Denne mannen hadde panikk og kom nedover veien. Han fortalte meg på dårlig fransk at det hadde vært et drama litt lenger bort i veien, sier Phillip.

- Han ville tilkalle ambulanse. Jeg aner ikke om han ikke hadde mobiltelefon eller om det var dårlig forbindelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Steve Parsons

- Det var ingen livstegn
Phillip løp opp til parkeringsplassen og fant likene til familien inni BMW-en deres.

- Jeg skjønte umiddelbart hva som hadde skjedd, sier han til den franske avisen Le Parisien.

- Jeg gikk fram til bilen. Jeg rørte ingenting, men jeg forsto at det var ingenting jeg kunne gjøre. Det var ingen livstegn, forteller turgåeren.

Phillip så aldri yngstedatteren Zeena (4) fordi hun lå skjult under morens lik i familiebilen. Hun ble liggende i hele åtte timer under morens lik før hun ble tatt hånd om.

Phillip konkluderte feil med at den skadde syvåringen som lå på bakken utenfor, var død.

Varslet politiet
Phillip dro tilbake til sin egen bil og ringte til politiet. Han var den første til å varsle politimyndighetene.

- Om vi hadde vært der noen minutter tidligere, så kunne det ha vært oss som var døde, og ikke den franske syklisten.

Eldstedatteren Zainab (7) har i flere dager ligget i kunstig koma ved Grenoble Universitetssykehus, men er på bedringens vei. Politiet håper hun kan gi en beskrivelse av gjerningspersonen når hun er i stand til å bli avhørt.

Drapstruet foreldrene
Sønnen til det ene offeret, Suhaila Al-Allaf (74), har en historie med psykiske helseproblemer, og skal ha gjentatte ganger turet med å drepe sine foreldre.

Haydar Thaher Al-Saffar (46) skal ha angrepet sine foreldre i deres hjem i Stockholm gjentatte ganger, har det blitt hevdet i media.

46-åringen skal ha hevdet at foreldrene var skyld i hans mentale lidelse. Han har blitt arrestert av politiet ved flere anledninger og skal ha banket opp sin døende far med stokk, skriver Daily Mail.

Politiet skal ikke ha kjennskap til hvor 46-åringen befinner seg.

Jobbet som dataingeniør
Politiet undersøker også forretningsforbindelsene til den drepte Saad Al-Hilli (50), som arbeidet som dataingeniør for et teknologi- og satellittselskap i Surrey i Storbritannia.

Familien bodde i et hus i Claygate i Surrey. Yngstedatteren har blitt tatt hånd om av slektninger og har reist tilbake til Storbritannia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag