*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg var visst ikke invitert

IKKE BEDT: Marianne Aulie troppet opp på OFW og var litt overrasket over at hun ikke var invitert til verken festen eller noen visninger. Foto: (Scanpix)

Skandaleomsuste Marianne Aulie sto på utsiden under motefesten.

13.08.09 15:24

(SIDE2): I fjor var Marianne Aulie (37) og Pia Haraldsen (28) de største festløvinnene under åpningen av Oslo Fashion Week. Da ankom de festen i glitrende kjoler og var et av åpningsfestens festlige høydepunkt. I år derimot tok Aulie med seg medbrakt champagne og skålte utenfor OFWs lokaler på Youngstorget.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Vi hadde med medbrakt ja, og ikke en eneste invitasjon til festen. Jeg sjekket postkassa mi flere ganger denne uken, men jeg har altså ikke fått en eneste invitasjon til noen av visningen eller åpningsfesten. Så de ville vel ikke ha meg urokråka der da, ler hun til Side2.

Men Marianne, som nettopp har kommet til Norge etter to måneder i New York, tenkte at hun ville dukke opp allikevel. Derfor tok hun med egen drikke, Aune Sand og noen venner, og parkerte på utsiden av visningslokalet.

- Det er alltid kjempegøy å få med seg noe av det som skjer, og det var jo utrolig gøy i fjor. Det skal sies at vi kom oss til slutt inn på prisutdelingen, men det blir ingen flere visninger på meg denne uken, sier hun.

Bråkete, hva så?
Marianne er selv klar over at hun blir sett på bråkete og vill - men hun synes det er rart hvis det er en grunn til at hun ikke skal bli invitert.

- En trenger ikke bare være venninner og i samme klikkete vennegjeng slik mange av motemagasinene opererer for å bli en invitert. For å få et fargerikt sammensurium på en slik fest, så må man invitere alle, understreker hun.

Det er ikke få småskandaler og nakenstunt som en kontroversiell og frittalende Aulie har gjort seg bemerket i i løpet de siste årene.

Les mer her: Lesbekyss, nakenbilder og sjampis-spruting

Ikke gale nok
Kunstnere som har migrert til New York noen måneder i året synes ikke norske designere er gale nok, og hun savner en større miks av design og kunst i den norske moteverdenen.

- Jeg synes det hadde vært kjempegøy å engasjere seg i norsk design, men en blir ikke fristet eller oppfordret til noen av delene. Vi trekker trøkk og guts, og derfor liker jeg alltid å se debutantene som gjerne tør litt mer enn de mer etablerte gjør, mener hun.

Egen kolleksjon
Men sjansen til å arbeide med en egen kolleksjon ramlet ned i fanget på Marianne i New York i sommer da en ung amerikansk designer ved navn Cody Ross dukket opp i Galleri Sand.

Kolleksjonen deres vil i hovedsak bestå av klær basert på Aulies kunst, og elementer fra nye og gamle malerier skal trykkes på Codys klær.

- Ja, vi starter nå et samarbeid der han skal bruke mine bilder på sine kjoler, så det blir utrolig spennende. Det gleder jeg meg veldig til, og er noe jeg alltid har drømt om å gjøre, sier kunstneren engasjert.

I løpet av høsten skal kolleksjonen bli en realitet, og Aulie håper å bruke en kjole under hovedåpningen av Galleri Sand i New York 10. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag