RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

- Jeg vet ikke om jeg skal være glad eller lei meg

Nå er Tor-Arne Hæger Berg tiltalt for ti svært grove bombetrusler mot blant annet Rygge, Torp og Vidar Kleppe.

- Jeg vet ikke om jeg er glad eller lei meg, men det skal bli godt å bli ferdig med saken. Det har tross alt gått tre år. Jeg har jo ikke noe med disse sakene å gjøre, og håper selvfølgelig at jeg blir frifunnet, sier Hæger Berg til Nettavisen.

Politiet mener at det var Tor-Arne Hæger Berg som fra en rekke ulike e-postadresser sendte til sammen 10 grove trusler til ulike personer og institusjoner. Nedenfor kan du lese meldingene som kom inn til de ulike ofrene mellom oktober 2009 og november 2010.

- Jeg vet ikke om jeg er glad eller lei meg, men det skal uansett bli godt å bli ferdig med saken. Det har gått tre år nå, sier Hæger-Berg til Nettavisen.

Tatt i 2009
Hæger-Berg var tidligere nestleder i Vidar Kleppes parti, Demokratene. I over to år har han ventet på at politiet skal bli ferdig med etterforskningen av disse sakene.

10. desember 2009 ble Hæger Berg pågrepet og siktet for en rekke bombetrusler mot ulike mål i Norge. Du kan nedenfor lese alle truslene han nå er siktet for. Truslene ble sendt på e-post fra ulike adresser. Politiet mente da, og mener fremdeles, at den tidligere politikeren står bak.

Skjedde lite
Men gjennom hele 2010 og 2011 har Hæger-Berg ventet på at politiet skal bli ferdig med etterforskningen, og komme med en påtalemessig avgjørelse. Ifølge ham selv har politiet hele tiden vært sikre på at han er skyldig. Derfor kan han ikke forstå at de skulle bruke så lang tid på å lage en tiltale. Politiet har også overfor Nettavisen sagt tidligere at de har brukt uforholdsmessig mye tid på denne saken.

- Slik politiet har snakket til meg så burde jeg vært fengslet for lenge siden. De har jo hele tiden sagt det er meg. Nå får de gjerne kjøre sak, så skal jeg kjempe for full frifinnelse, sier Hæger Berg.

Rettssaken mot ham er berammet til 16. og 17. oktober i Halden tingrett. Her er tiltalepunktene med de aktuelle truslene.

Truslene
Mandag 7. oktober 2009 ble følgende e-post melding sendt til politiet: «En Bombe vil gå av på Moss lufthavn Rygge kl 2130 i Kveld å Ingen kan stoppe det».

Torsdag 15. oktober 2009 ble følgende melding sendt til Vidar Kleppe: «Jeg skal drepe deg din jævla rasistiske faen du trur du er jævla smart bare vent så ligger du på bånn av indre havn i kristiansand det skal jeg sørge for du å beate som er fylkesleder i østfold fikk meg ekskludert fra stryre og parti nå skal jeg ta hevn fy faen dere er nazister bare vent Org Nesten i Østfold bør holde lav profil kanskje jeg dreper han og jeg menner alvor av trusslenne dere har en uke på dere å nedlegge partiet».

Fredag 16. oktober 2009 ble følgende melding sendt Moss jernbanestasjon: «Kl 14.30 vil en Bombe gå av mot Moss Togstasjon dette er ikke er spøk det er Alvor Stopp Oss vis dere kan Norsk Folkefront».

Lørdag 17. oktober 2009 ble følgende melding sendt politiet: «Moss Lufthavn Rygge Terminalen går i Lufta kl. 20.30 bomba er plassert sammens med baggasjen dette rr ikke tull».

Torsdag 22. oktober 2009 ble følgende melding sendt til Sandefjord lufthavn: «Terminalen på Sandefjord lufthavn vil gå i lufta kl 20.00 i kveld dette er alvor jeg kan alt om terminalen håper dere har et bra sikkerhetsopplegg gleder med til å se eksplosjonen får håpe det ikke er så mange passasjerer denne dagen for da blir det grilla kjøtt på Torp»

Mandag 26. oktober 2009 ble følgende melding sendt til Color Line: «på Dagens Skip som skal seile til kiel fra Oslo er det gjømt en Bombe som vil gå av når de passerer ferder fyr jeg sier ikke hvor den er håper dere finner denb da ellers så blir dette en veldig våt opplevelse og tur for dere alle»

Onsdag 18. november 2009 fikk Moss lufthavn Rygge følgende melding: «En bombe vil gå av kl. 22.30 ved ankoms thallen dette er alvor stopp det før det skjer Norsk Folkefront».

Mandag 7. desember 2009 fikk Rygge en ny melding: «En bombe vil gå av om to timer på hoved terminalen dette er alvor».

Mandag 26. april 2010 fikk Rygge igjen en ny trusselmelding: «Dette er en advarsel en bombe er ålassert ved terminalen den vil gå i lufta kl 11.30 dette er alvor».

Tirsdag 16. november 2010 kom siste trusselmelding til Rygge: «I Morgen kl 12.00 vil det gå av en bombe i ankomsthallen stopp oss vis dere kan dere har 14 timer på dere».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere