RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Fpu.no)

- Jeg vet om 2 personer som har tilknytning til Al-Qaida

Sist oppdatert:
FpU har lagt ut partiets interne debattinnlegg, hvor Breivik blant annet påstår han kjenner til Al-Qaida-celle.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik var svært aktiv på FpUs debattforum i 2002 og 2003.

I dag har FpU valgt å publisere alle innleggene som Breivik har skrevet på deres interne forum.

Her kan du selv lese alle innleggene (ekstern lenke)

«Jeg vet om 2 personer som har tilknytning til Al-Qaida som har sin base i Norge. Dette har konsekvent blitt dysset ned av POT/Regjeringen. Hvis jeg vet om 2 tilfeller finnes det i alle fall 10!» skrev blant annet Breivik på FpU-forumet.

FpU: - Vi burde reagert
Ingen reagerte på utsagnet, og nå beklager FpU-leder Ove Vanebo.

- Vi burde ha reagert, men det er lett å være etterpåklok, sier Vanebo til VG.

Vanebo mener en leder ikke skal gå inn i alt som skrives på slike forum, men hvis noen har misforstått totalt, så bør man si fra. Han sier han selv gir klar beskjed hvis noen ytrer seg på en veldig rar og ekstrem måte.

Tirsdag skrev VG at Breivik hadde publisert over 100 innlegg på FpUs debattforum.

- Naiv integreringspolitikk
«Jeg vet det er VELDIG politisk ukorrekt å diskutere dette pr. dags dato, men jeg mener æresdrap har en nær sammenheng med den unaturlige naive integreringspolitikken som regjeringen fører. Dette har igjen sammenheng med statlig subsidiering av et islamsk samfunn i Norge og derfor indirekte en subsidiering av subkulturer relatert til Islam», skriver Breivik i et av sin innlegg.

Breivik påpeker samtidig at han har stor respekt for Islam, men legger følgende til: «så lenge den praktiseres riktig».

Han skriver også at han har mange gode venner som er muslimer, men sier det irriterer ham at det er tabu å snakke om emnet.

«Det irriterer meg skikkelig», skriver han.

På debattforumet debatterte Breivik med flere ledende Frp-ere, blant annet med FpU-leder Ove Vanebo og Jøran Kallmyr, som er byråd i Oslo.

- Alle bør se hva han skrev
Her forklarer FpU hvorfor de velger å publisere Breiviks innlegg:

- Det har i lengre tid pågått en elektronisk leting for å prøve å få frem uttalelser han hadde i FpUs debattfora, men disse har ikke vært lett tilgjengelige. Etter mye strev kom disse oss i hende ettermiddagen 10. august. FpU mener alle bør få se hva han skrev og praktiserer derfor mest mulig åpenhet. Vi har ingenting å skjule, skriver FpU på sine nettsider.

Breivik var i en periode nestformann for et av FpUs lokallag i Oslo.

- Dette er naturligvis ubehagelig for organisasjonen. Den siste tiden har vi gjort mye for å kartlegge hans aktiviteter, skriver FpU.

- Han var ganske stille
Etter at det ble kjent at Breivik var blitt pågrepet og siktet for terrorangrepene, har FpU ringt rundt til medlemmer som var aktive på begynnelsen av 2000-tallet.

- Tilbakemeldingene vi har fått, er at han var ganske stille, høflig og ikke deltok særlig i diskusjoner på møter. Det er tydelig at han heller ikke markerte seg særlig med ekstreme meninger, opplyser ungdomspartiet.

De skriver videre at han tydeligvis hadde en slags radikalisering rundt 2003, noe han gir inntrykk av i noen debattinnlegg. FpU påpeker at det er ingenting som tyder på at han påvirket ungdomspartiets politikk i den perioden han var medlem av partiet.

- Tvert imot vedtok FpU en mer liberal innvandringspolitikk i den samme perioden, skriver FpU.

Les hele FpUs uttalelse her (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere