RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Sony)

- Jeg vet PSP 2 finnes

Sist oppdatert:
Det virker mer og mer sannsynlig at Playstation Portable får en solid overhaling innen nyttår.

Spill | Det har gått rykter om en ny og vesentlig oppgradert versjon av Sonys Playstation Portable en stund. Nå snakker for første gang en utvikler om den kommende konsollen, skriver Eurogamer.

Den første PSP-en ble lansert i Japan i desember 2004 og bærer versjonsnavnet PSP-1000. Nå er vi fremme ved PSP-3000 og en regner med at den omtalte, nye konsollen blir PSP-4000.

UMD-en forsvinner

Utvikleren Eurogamer har snakket med skal være en kilde nær Sony og ønsker å være anonym. Ifølge denne personen vil PSP-4000 ha en skyvbar skjerm, UMD-drevet er fjernet og når skjermen er i «lukket» posisjon vil det bare være mulig å bruke spill som utnytter skulderknappene, skriver nettsiden.

- Skjermen er grunnleggende lik dagens PSP-skjerm bortsett fra at den kan skyves fram og tilbake. Når den er lukket vil ikke skjermen dekke hele konsollen, men gjør enheten betydelig mindre, sier kilden til Eurogamer.

Komplett overhaling

Også nettsiden VG247 hevder å ha svært sikre kilder som bekrefter at UMD-en nå er ute av bildet.

Formatet blir kun brukt på PSP og må ha vært et kostbart sidespor for Sony. Opprinnelig fikk formatet bred støtte fra utviklere og filmstudioer som slapp sine største filmer på UMD. En skyhøy pris i forhold til DVD i tillegg til at filmene bare kunne avspilles på PSP gjorde nok sitt UMD-en floppet.

Ifølge VG247 må ikke PSP-4000 ses på som en slags PSP 2, den nye konsollen skal være en komplett estetisk overhaling av maskinvaren basert på den eksisterende PSP-teknologien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg vet den finnes

David Perry, kreativ sjef i spillstudioet Acclaim, forteller til bloggen Kotaku at han vet at det eksisterer en ny versjon av PSP.

- Jeg snakket med en utvikler som jobber på den akkurat nå, så det betyr at de allerede har en prototype. For meg høres det ut som om maskinen da slippes til høsten, sier Perry til nettsiden.

Dersom den nye PSP-en kommer uten UMD åpner det seg et spørsmål om hvordan du får spill inn på maskinen. Perry mener Apples suksess med iPhone er et forbilde og at Sonys mål er å distribuere spill hundre prosent digitalt. Acclaim-sjefen påpeker samtidig at det helt og holdent er spekulasjoner fra hans side.

Eurogamer deler Perrys oppfatning om lanseringen av PSP-4000 og skriver at de regner med å se konsollen på markedet innen utgangen av 2009.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere