RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg vil gjerne takke prinsesse Märtha personlig

(Sony Music)
Sist oppdatert:
Lisa Williams, verdenskjent synsk og medium, mener prinsessen har åpnet dører for det spirituelle i Norge.

(SIDE2): - Jeg vil gjerne takke prinsesse Märtha personlig. Hennes fokus og lidenskap for det åndelige, har gjort den spirituelle verden tilgjengelig og troverdig for nordmenn, og også åpne for mine show, sier Lisa Williams (39) til Side2.

Britiskfødte Williams, verdenskjente medium og klarsynt, som formidler beskjeder fra avdøde, mener vår egen prinsesse ikke bare har åpnet dører.

- Jeg beundrer henne veldig. Hun har en kongelig tittel i Norge, og folk ser opp til henne. Det kan ikke være lett å si «Jeg tror på engler» når man har en kongelig status. Jeg var ingen da jeg startet, men hun kan fort bli misforstått.

- Spesiell plass i hjertet
Williams kommer i mars tilbake til Norge med sitt show «Message from Beyond». 11 byer fra Arendal til Tromsø får besøk.

- Jeg kommuniserer ikke med englene, slik prinsessen gjør, men de hjelper meg i arbeidet mitt og formidler kontakt med åndene. Noen ganger, når jeg ser i taket i salen jeg holder show, er det en diger engel der. Den er til stor støtte for meg.

LES OGSÅ Gunnar Stavrums Nett på sak: Ari er en engel

Williams showet har denne gang en ny vri. Hun har med seg en venn som er inspirasjonstaler, som skal åpne showene med en ti-femten minutter lang tale. Formålet er å hjelpe folk å forstå hva kjærlighet er, og at kjærligheten fremdeles er en mulighet selv om noen man er glad i har gått bort, forteller Williams. Deretter skal hun som vanlig formidle beskjeder fra avdøde familiemedlemmer og venner, og også ta imot spørsmål fra salen.

Williams er populær i Norge, både som TV-medium og med sine show. Og hengivenheten er gjensidig.

- Jeg elsker Norge, av alle steder jeg har vært i verden, så har Norge en stor plass i hjertet mitt. Jeg elsker naturen og folket, og er glad nordmenn vil ha meg tilbake.

- Tryllekunstnertriks
Ikke alle er like begeistret for det Williams driver med. En av dem er Even Gran, aksjonsleder for Human-Etisk Forbunds Ingen liker å bli lurt. Han skjønner at folk har behov for å tro på noe mer, men synes metodene til medier som Williams, er tvilsomme.

- Hvordan skal vi forholde oss til sannheten? Er det egentlig så farlig med litt lureri hvis folk føler seg bedre? Det er litt vanskelig å svare entydig på, men for meg er forholdet til sannheten viktigst. Folk som Lisa Williams bruker kjente trylletriks, og innbiller folk at det er noe overnaturlig som foregår. Det synes jeg ikke er greit.

- Det blir et instrumentelt forhold til sannheten, og på lang sikt skaper det et inntrykk av at det ikke er så nøye.

Lisa Williams (39)
Fra Birmingham, England. Bosatt i USA.

Medium og synsk, som har hatt to egne TV show på Lifetime TV: «Lisa Williams: Life Among the Dead» (2006–2007) og «Lisa Williams: Voices From the Other Side» (2008). Seriene er sendt i flere land i verden, også på kanalen FEM her hjemme.

Hun hevder å ha kontakt med døde, deriblant prinsesse Diana, Marilyn Monroe og Bob Hope, samt undersøker hjemsøkte hus.

Showet hennes i Oslo Konserthus i 2010 resulterte TV-programmet «Lisa Williams live i Oslo».

Han liker heller ikke at personer som har mistet noen de er glade i, utnyttes, også gjerne økonomisk.

- Tar man tar betalt for det, er det enda verre. Man lurer og utnytter folk i sorg.

Ler av skeptikerne
Williams selv sier hun ler av kritikerne.

- Faren min var en av de mest skeptiske, og vi hadde en rekke diskusjoner om det jeg driver med og når jeg skulle få meg en ordentlig jobb.

Men etter å ha sett flere av showene til datteren i Australia, der faren lette etter skjult kamera, utplasserte «spioner» i lobbyen eller om hun brukte sendere i øret for å motta informasjon, godtok han at hun hadde spesielle evner.

- Jeg er glad for skeptikerne, de har gjort at jeg har utviklet evnene mine. Jeg får veldig spesifikk informasjon når jeg leser folk, ting jeg ikke har mulighet til å kunne vite uten at jeg hadde blitt fortalt det av åndene.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere