RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Splash/All Over Press)

- Jeg vil ha det gresskaret, mamma!

Hollywoods minste plukker gresskar til Halloween - se bilder!

(SIDE2): Bare i helgen var et titall kjendiser med barn innom en stor og svært populær gresskaråker i Beverly Hills for å velge seg ut et perfekt gresskar til den kommende Halloween-feiringen.

Se bilder av kjendisbarna i gresskaråkeren nederst i saken!

Liten jente i stor åker
Jessica Alba (28) tok med seg sin lille datter Honor Marie (16 måneder) på plukkingen, og den lille jenta synes tydelig det var stas å se alle de store og små gresskarene.

Den lille jenta er allerede en trendsetter og var godt kledt for det flotte høstværet i Los Angeles - i rutete skjorte med jeansvest over mørkeblå og med knallrøde sko til var hun skikkelig kul og veldig nusselig.

Tobey Maguire (34) med sin familie pluss en rekke andre kjendiser var også på gresskarjakt i helgen - se bilder under!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Alle gjør det
Samtlige kjendiser med småbarn har gjort det til en tradisjon i Hollywood å besøke «Mr. Bones pumpkin patch», som har holdt butikk her siden 1986, og alle kommer med alt fra babyer til smårollinger som får være med å plukke.

Tom Cruise (47) og Katie Holmes (30) stakk også innom åkeren sammen med Suri (3) som plukket ut et stort gresskar.

Familien tok seg altså en aldri så liten pust i bakken mellom Toms filminnspillinger for å ta den tradisjonelle turen til åkeren der det bugner av de oransje fruktene. De handlet på Brooksby Farm i Massachusetts der Tom er i gang med sin nyeste film.

Les også:Endelig tid med pappa

Stor tradisjon
Å velge seg et gresskar til Halloween er en stor tradisjon i USA. Hvert år reiser småbarnsfamilier til gårder og utsalg der man selv kan plukke gresskar som skal skjæres til ansikter og lyse opp den mørke kvelden før allehelgensdag 1. november.

Halloween blir feiret i tradisjon tro den 31.oktober eller i dagene rett før og da går barn rundt fra hus til hus og ber om godteri - hvis ikke de får kan det fanke fanteri i stedet. Dagen stammer fra den keltiske festivalen Samhain som markerer slutten på sommeren og det var irske immigranter som brakte tradisjonen over til Nord-Amerika på midten av 1800-tallet.

Dagen feires altså kvelden før allehelgensdag, som har tradisjoner her i landet. Den ble kalt helgemesse eller aldermesse og var merket av på primstaven som minnedag for de helgener som ikke hadde fått sin egen dag. Tenning av lys på kirkegården er blant tradisjonene som følges her til lands.

2507

Kilder:Wikipedia og Caplex.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere