*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg vil ikke ha flere brev fra ham

Foto: (Montasje: Privat)

Idar Olsen er lei av å motta brev fra 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

17.06.13 10:01

Idar Olsen er gammel kamerat av den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Hun forsvant på vei hjem om kvelden 4. august 2012, og ble funnet død 4. september. Siden 37-åringen ble pågrepet har han skrevet en rekke brev til Olsen.

- Det er utrolig irriterende. Jeg åpner ikke lenger posten fra ham men bare leverer brevene til politiet, sier han.

Olsen mener at fengselet burde ta kontakt med ham som mottaker og spørre om han ønsker å motta brev fra den innsatte før de poster brevet.

- Jeg er sikkert ikke den eneste som mottar brev fra folk som er innsatt i fengsel. Dette kan være belastende for flere enn meg, sier Olsen.

– Psykovrøvl
Olsen brøt kontakten med 37-åringen en stund før drapene skjedde. I 2011 varslet han også politiet om at mannen var ustabil.

I juni uttrykte han sin frustrasjon over de mange brevene på Facebook: «Temmelig lei av å motta brev fra drapsmannen nå. Må til stadighet på kammeret å levere fra meg skiten:(» skrev han.

Les egen sak: – Jeg advarte politiet om han flere ganger

– Er det belastende å lese brevene?

- Det inneholder sånt psykovrøvl som jeg kjenner igjen fra den gang vi hadde kontakt. Han mener at alle er ute etter ham, og at politiet har plantet bevis i saken og at psykiatrien vil ta ham, sier Olsen.

– Vet hva han gjorde
Under et fengslingsmøte i mars spurte advokat Harald Stabell om 37-åringen kan hjelpe Sigrids foreldre men å fortelle hva som skjedde med Sigrid. 37-åringen sa da at han ønsket å hjelpe foreldrene gjennom sine kontakter, men at han personlig ikke kjente til hva som hadde skjedd med jenta.

- Han er like klar over hva han har gjort som alle andre. Han er fullstendig klar over det, men han forsøker å slippe unna, sier Olsen.

– Slippe unna
De siste månedene har det blitt kjent at de sakkyndige er uenige i om 37-åringen er tilregnelig eller ikke. Hvis han blir vurdert ikke tilregnelig så vil han heller ikke kunne dømmes for ugjerningen.

- En gang skrev han på nett at hvis han noen gang ble tatt for noe så skulle han bruke dette psykogreiene til å slippe unna. Han er ikke dum, selv om det han har gjort viser at han er en idiot, sier Olsen.

- Min klient er klar på at han ikke har noe psykogreier, og at dette er noe legene og politiet har snekret sammen, sier hans forsvarer John Christian Elden.

Rettssaken mot 37-åringen starter i Oslo tingrett i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.