*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg vil synge en Bobbysocks-låt

ELEV OG LÆRER: Samsaya med Helen Hill i «Det store korslaget». Foto: Elisabeth Norheim,

Samsaya har planen klar for å knuse korkonkurrentene.

14.03.09 17:37

(SIDE2): - En for alle. Alle for en, motiverer Samsaya (29) i bomberommet på fritidsklubben. Side2 har tatt turen til bydelen Ellingsrud i Oslo der koret ligger i hardtrening foran lørdagens andre runde av «Det store Korslaget» på Tv2.

- Det der var ikke optimalt. Vi prøver igjen. Er alle klare?, spør den nybakte dirigenten. Etter en stund er hun fornøyd.

- Yes, vi har den, jubler hun og begynner å klappe. Samsaya er stolt og entusiastisk over koret sitt.

- De er så flinke. Oslo øst er en smeltedigel og har så mye bra at jeg synes vi stiller sterkt, skryter hun og innrømmer at hun var på gråten både av glede og sorg da koret skulle velges ut.

- Jeg hadde vært glad hvis det bare hadde dukket opp tre som kunne synge men her tar folk kor seriøst. De satt i lobbyen og sang under auditionrundene, forteller 29-åringen.

- Det er så mange bra folk med flotte personligheter i koret mitt og det er spesielt gøy at det er så mange unge som er med.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Samsaya har et ambivalent forhold til kor.

- Jeg har alltid drømt om å få synge i tensingkor men jeg var hindu så det gikk ikke. Jeg var konfirmant og syntes det så utrolig kult ut. Også ville jeg så gjerne synge som Whitney Houston og Mariah Carey, avslører hun.

TV2 programmet Det store Korslaget går ut på at sju kjendiser har valgt ut hvert sitt kor på 20 mennesker gjennom audition på hjemstedet sitt. I hvert program ryker et av korene ut, fram til finalen 2. mai. Korlederne er Venke Knutson, Jørn Hoel, Samsaya, Hanne Krogh, Øyvind «Elg» Elgenes, Torkjell «Toshie» Rød og Øyvind «Vinnie» Sauvik.

En ekte gulljente
I høst ga indiskfødte Sampda «Samsaya» Sharma ut singelen «Change» på sin egen etikett. En låt som etter høy radiorotasjon debuterte på 2. plass på VG-lista og som snart har solgt til gull. Samtidig som hun gjør ferdig sitt nye album, delvis innspilt i New York, har Oslo-sangeren signert med selskapet Bonnier Amigo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elisabeth Norheim, Mediehuset Nettavisen

Hun platedebuterte i 2004 med «Shedding Skin», fikk mye omtale og anerkjennelse for sine energiske liveshows og ble nominert til Alarmprisen. I tillegg til musikken har Samsaya spilt i filmene «Villmark», «Folk flest bor i Kina», «Hawaii Oslo» og «Varg Veum: Begravde hunder» og dubbet Disney-filmer til norsk. I fjor hadde hun en av hovedstemmene i NRK-dukkeserien «Jallarud», og var programleder på Voice TV.

Travel vår
I april kommer den nye singlen «Money» akkompagnert av video. Og albumsporet «Dodge It» kom med i den prisbelønte amerikanske filmen «The Wrestler».

Samsayas sound omtales som hiphop inspirert pop med tunge beats, super catchy hooks og et indisk særpreg men slik kommer nok ikke koret til å høres ut.

- Nei det blir ikke noe indisk kor for jeg vil synge en Hanne Krogh låt, sier hun og ler. Samsaya har nemlig stor sans for sine konkurrenter.

- Vinni kjenner jeg fra før som en kul fyr og Elgs kor ser ut akkurat som jeg trodde. De ser ut som han, spøker hun.

Det er heller ingen tvil om at Samsaya har fått et godt forhold til kormedlemmene, men det er spesielt en som står hennes hjerte nær. Amerikanske Helen Hill (59) er korets eldste og dirigentens første sanglærer.

- Jeg kom til Helen som 16 åring og fikk bra coaching i nesten tre år. Det var the best time of mye life og Helen er som familie. Jeg fikk en tekopp av henne den gangen og den drikker jeg fortsatt av før hver konsert, forteller populære artisten.

Helen husker også godt det første møtet med guttejenta som kalte seg Sam.

- Jeg sa: - Du kan ikke hete Sam. Du må hete Samantha, ler hun. Nå er hun stolt over å ledes av sin tidligere elev.

- Koret liker henne
- Samsaya er veldig flink, morsom og varm. Hun tuller og ler og man kan se at koret liker henne, skryter hun. Helen var også den aller første Sam kontaktet da hun fikk forespørselen fra TV 2 om å dirigere et kor fra hjemplassen.

- Jeg har spurt Helene så mange ganger opp gjennom årene om vi ikke kunne synge sammen, men det har aldri passet seg slik. Men nå passet det. Jeg ringte Helen med en gang og sa: - Helen, I got something cooking, forteller Samsaya og ler godt sammen med sanglæreren.

Nå håper de at hele Norge og lokalbefolkningen på Oslo øst kommer til å støtte opp om koret.

- Vi står langs t-banelinje 2 og 5 og kaster folk inn på busser som går til hangaren på Gardermoen der programmet spilles inn, tuller hun.

- Team Samsaya skal vinne, roper koret så det runger mellom murveggene på fritidsklubben.

De er spente på den første utstemmingen lørdag og dirigenten avslører planen for koret.

- Vi skal komme oss videre for å vinne med den låten her. Nå skal jeg fortelle dere hvilken låt jeg har valgt, forklarer Samsaya til et kjempespent kor.

Hvilken låt Team Samsaya valgte kan du se på Det store Korslaget på TV2 lørdag kl. 20.00.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.