RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg vil takke alle de entusiastiske folkevalgte

Overgrepstiltalte Rune Øygard forlater tinghuset i Lillehammer etter den første uka i rettssaken mot han.
Overgrepstiltalte Rune Øygard forlater tinghuset i Lillehammer etter den første uka i rettssaken mot han. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Rune Øygard har blitt innvilget avskjed av kommunestyret i Vågå.

- Jeg vil takke alle entusiastiske folkevalgte,alle de dyktige ansatte i kommunen, de energiske sambygdingene og de mange samarbeidspartnerne for godt og givende samarbeid gjennom de 16 årene jeg har hatt det privilegium å være ordfører i denne flotte kommunen, skriver Rune Øygard i sitt avskjedsbrev til Vågå kommunestyre.

Tirsdag formiddag ble Øygard innvilget avskjed av kommunestyret i Vågå.

Rune Øygards formelle søknad om avskjed som ordfører er nå levert Vågå Ap. Øygard ber om fritak fra alle kommunale verv fra 1. januar.

Trekker seg etter dommen
Øygard sier hovedårsaken til at han trekker seg er dommen for overgrep.

- Selv om jeg har anket dommen videre til lagmannsretten ut ifra at jeg ikke har gjort meg skyldig i tiltalen slik dommen sier, ser jeg at videre rettsgang vil føre til stort mediepress og usikkerhet for Vågå-samfunnet hvis jeg fortsatt har permisjon til endelig dom foreligger, skriver han i brevet som er gjengitt hos NRK.

- Ingen politisk framtid
På et møte i lokalpartiet mandag kveld var det enighet om at Øygard ikke kan komme tilbake i noe politisk verv i kommunen.

- Det er helt klart at Øygard ikke har noen politisk framtid i Vågå kommune, sa nestleder Odd Erik Sveen i Vågå Ap til NTB.

At Øygard trekker seg, får ingen praktiske konsekvenser for den politiske situasjonen i kommunen. Sveen sier at lokalpartiet ser fram til den dagen da Øygard-saken er endelig avsluttet.

– Når han nå trekker seg som ordfører, så er i hvert fall Vågå kommune formelt sett ute av bildet, sier nestlederen i Vågå Arbeiderparti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere