RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Anne trodde hun hadde kjøpt Justin Bieber-billetter til barna av den 28 år gamle småbarnsmoren.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): En 28 år gammel kvinne erkjente tirsdag straffeskyld eller delvis straffeskyld for å ha svindlet, bedratt eller lurt en rekke barn, voksne og tidligere kollegaer.

Ifølge hennes forsvarer, Alexander Solhus, har hun erkjent å ha lurt til seg cirka 200.000 kroner.

Kvinnen har blant annet tilstått at hun lurte til seg totalt 11.965 kroner fra en rekke forskjellige mennesker som betaling for billetter til Justin Bieber-konserter. Flere av ofrene var barn helt ned i 10-års alderen.

Les også: Aktor: - Hva skal til for å stoppe deg?

Tok med barna i retten
Et av disse barna er 11 år gamle Madelen Hundhammer fra Stavanger. Sammen med moren Anne Hundhammer og lillebroren Fillip Hundhamar (8) møtte hun opp i rettssaken.

Moren Anne hadde anmeldt svindelen og avga en rask forklaring. Hun tok likevel bevisst med seg begge barna hele veien fra Stavanger.

- Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut, sa hun og satt blikket i tiltalte, som så en annen vei.

- Hvordan skjedde svindelen? ville aktor Ellisiv Emblem Bentdal vite.

- Det hele skjedde fredag 17.august 2012. Jeg hadde annonsert på Finn.no at jeg ønsket å kjøpe billetter til Justin Bieber-konserten i Oslo, forklarte moren.

Felles venner
Hun fortalte videre at den tiltalte 28-åringen tok kontakt med henne og fortalte at hun hadde vunnet flere billetter i en konkurranse.

- Kvinnen sa at hun forsto at det var mange svindlere der ute, men fortalte at hun ville selge billettene sine. Vi hadde flere felles venner på Facebook og pratet lenge sammen. Derfor valgte jeg etter en lang samtale å overføre 2000 kroner til kontoen hennes, forklarte moren i retten.

Men billettene kom aldri, og kvinnen sluttet å svare på telefon og Facebook.

- Det er jo utrolig. Jeg tenkte at hun at var passe kynisk dersom hun virkelig svindlet barna til en hun hadde masse felles venner med. Det hele endte likevel med at jeg aldri fikk noen billetter. Jeg tok kontakt med banken som fortalte at kvinnen var en person de gjerne ville ha anmeldt, noe jeg gjorde, forklarte hun.

Fikk sett Bieber
Familien fikk likevel ordnet seg konsertbilletter, slik at 11 år gamle Madelen fikk sett sitt store idol, Justin Bieber.

I ettertid syns moren Anne mest synd på 28-åringen.

- For meg har det vært en prinsippsak. Beløpet er ikke så stort. Likevel syns jeg synd på kvinnen. Tenk å være småbarnsmor og sitte å lure andre barn på denne måten. Det er jo helt tragisk, sa hun til Nettavisen etter å ha avgitt forklaring.

Les flere saker under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere