RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg visste ikke om salget

Sist oppdatert:
DnB NOR-sjef Rune Bjerke kjente ikke til at hans egne medarbeiderne solgte statsobligasjoner i stor stil i dagene før statens redningspakke ble offentliggjort.

Har DnB NOR gjort seg skyldig i ulovlig innsidehandel? Det er det store spørsmålet etter at banken foretok et råsalg av obligasjoner bare dager før de mottok billige statsobligasjoner fra Norges Bank.

Misbrukte innsideinformasjon?
Konsernsjef i DnB NOR Rune Bjerke uttalte tidligere denne uken at han ikke kunne utelukke at noen av hans undersåtter i DnB NOR har misbrukt innsideinformasjon.

Betyr ikke dette at Bjerke ikke kjente til - og heller ikke godkjente salget?

- Bjerke kjente ikke til de omtalte obligasjonssalgene, sier konserndirektør kommunikasjon Trond Bentestuen til Nettavisen tirsdag kveld.

Hvem var det da som godkjente salget?

- Jeg kan ikke kommentere det spørsmålet ytterligere av hensyn til Kredittilsynets videre etterforskning, sier Bentestuen.

Svarer ikke
Nettavisen har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med konserndirektør Ottar Ertzeid i DnB Nor Markets, avdelingen i DnB NOR som foretok obligasjonssalget, uten å lykkes.

Har DnB NORs interne gransking gitt svar på hvem som foretok salget?

- Jeg kan heller ikke kommentere dette, men det jeg kan si er at vi jobber dag og natt med å avklare alle fakta i forbindelse med obligasjonssalget, og at all informasjon vil bli gjort løpende tilgjengelig for Kredittilsynet, sier Bentestuen.

- Alvorlige påstander
Bentestuen ber nå om at tilsynet får fred til å jobbe med saken og understreker at også DnB NOR er interessert i å få alle fakta på bordet.

- Det er alvorlige påstander som er fremsatt mot oss og det er viktig at vi forholder oss til fakta. Når Kredittilsynet har gjort sine undersøkelser og kommet fram til sine konklusjoner må vi ta det til etterretning, sier Bentestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere