*Nettavisen* Nyheter.

- Jemens president går av

Foto: Khaled Abdullah (Reuters)

Ali Abdullah Saleh varsler sin avgang om få dager.

08.10.11 17:19

Jemens president, Ali Abdullah Saleh, sier i en tale på en statlig TV-kanal at han kommer til å gå av om noen dager, melder Al Jazeera.

Det har nå gått ni måneder siden protestene mot presidenten som har sittet ved makten i 33 år startet i landet.

- Jeg avskyr makt og jeg vil fortsette å avsky det. Jeg vil gå av om få dager, sa president Saleh i talen.

Senere lørdag kom melding om at Saleh vil beholde makten fram til et valg er holdt landet. Det var Jemens viseinformasjonsminister som meldte dette. ifølge Al jazeera.

Han ble i juni brannskadet etter at en granat traff en moske i presidentpalasset.

Fredsprisvinner fra Jemen
Beskjeden kommer dagen etter at den jemenittiske aktivisten Tawakkul Karman fikk Nobels fredspris for arbeidet hun har gjort i landet. Hun fikk prisen sammen med den liberiske presidenten Ellen Johnson-Sirleaf og fredsaktivisten Leymah Gbowee. Karman var selv skeptisk til Salehs uttalelse.

- Vi tror ikke på han, sa hun ifølge Al Jazeera.

Internasjonal anerkjennelse
Den jemenittiske aktivisten Karman er en 32 år gammel trebarnsmor som har stått i bresjen for kampen om å kaste Jemens president. Karman har stått overfor drapstrusler og fengsling, men har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt engasjement.

Hovedstaden Sanaa har vært byen hvor flesteparten av protestene har funnet sted. Her har også vært kamper mellom det jemenittiske styres elitestyrker og ulike stammer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.