*Nettavisen* Nyheter.

- Jens opprørt over SV og Sp

liv signe navarsete jens stoltenberg kristin halvorsen slottet Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix

Stoltenberg skal snakke ut med regjeringspartnerne.

20.11.09 09:44

Statsminister Jens Stoltenberg skal være opprørt over hvordan SV og Sp har opptrådt i biodieselsaken og har kalt inn partilederne Kristin Halvorsen (SV) og Livs Signe Navarsete til møte i statsministerboligen i neste uke for å snakke ut.

Det skriver Dagbladet i papirutgaven i dag. Partisekretær Raymond Johansen (Ap) refser i artikkelen Aps partnere i regjeringen for deres opptreden. Regjeringen har foreslått at det gradvis skal innføres samme avgift på bidodiesel som for vanlig diesel, noe ledende SV- og Sp-politikere i etterkant har søkt å distansere seg fra.

LES OGSÅ:Det blir avgift på biodiesel

- Jeg er veldig forundret over hvordan SV og Sp uttaler seg om en sak etter at vedtak er fattet. Slik dobbeltkommunikasjon er svært uheldig. Det gir et rotete og kaotisk inntrykk av regjeringen som vi må unngå. Slik opptreden må ikke gjenta seg, sier Johansen.

Stoltenberg skal ifølge avisen ha fått «hakeslepp» da han onsdag kveld hørte uttalelsene fra miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) og så samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas (Sp) opp.

- Ikke noe oppvaskmøte
Statssekretær Mina Gerhardsen ved Statsministerens kontor (SMK), avviser at dette er et oppvaskmøte:

- Partene møtes jevnlig, og dette møtet har vært planlagt uavhengig av biodiesel-saken, sier Gerhardsen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.