RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

- Jens skyver bort ansvaret

Sist oppdatert:
Karita Bekkemellem mener Jens Stoltenberg må fatte en hiijab-beslutning.

Karita Bekkemellem representerte Arbeiderpartiet på Stortinget i 20 år og var statsråd i to regjeringer. Nå er hun adm. dir. i Legemiddelindustriforeningen, men for de som følger henne på Twitter er det ikke tvil om at hennes politiske engasjement fortsatt er inntakt.

Da hun hørrte sin gamle sjef - statsminister Jens Stoltenberg (Ap), ta til orde for at det er den enkelte skole og kommune som skal bestemme om det skal være hijab-forbud eller ikke på NRK P2s Politisk kvarter onsdag morgen, reagerte hun slik:

«Hijab forbud skal være opp til den enkelte skole eller kommune innføre sier Jens. Unge muslimer i Norge utsatt for ulikhet og stigmatisert»

- Oppsiktsvekkende
Til Nettavisen sier Bekkemellem at hun syns Stoltenbergs uttalelser var oppsiktsvekkende.

- Han skyver ansvaret for dette over på skoler og kommuner. Da kan hijab blir lov på en skole og forbudt på naboskolen, eller være lov i en by og forbudt i neste. Man kan ikke legge opp til en slik stor grad av forskjellsbehandling. Husk hijab i politiet-saken! Den tok jo helt av. Vi må ha nasjonale regler og en lik holdning, være tydelig og klare. Både Helga Pedersen og Martin Kolberg har sagt at de vil vudere forbud, sier Bekkemellem.

Krever beslutning
Bekkemellem mener at regjeringen Jens Stoltenberg leder, rett og slett må fatte en beslutning i saken.

- Vi trenger ingen nye utvalg, men beslutninger om hijab og heldekkende hodeplagg. Dette har vi diskutert så lenge at vi har mer enn nok av kunnskap om det, sier Bekkemellem.

- Hva slags beslutning ville du selv ha tatt om hijab i skolen?

- Hijab i skolen bør ikke forekomme, svarer Bekkemellem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere