RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jentene drikker seg mest drita

IKKE ALENE: Jenta er så full hun ikke klarer stå rett opp og ned, og typen forsøker å få henne med seg.
IKKE ALENE: Jenta er så full hun ikke klarer stå rett opp og ned, og typen forsøker å få henne med seg. (Channel4)
Sist oppdatert:
Kjærestene slutter å drikke for å passe på de hensides berusede jentene sine.

(SIDE2): Kjolen har sklidd godt opp over rumpa, mens den unge jenta så vidt klarer å holde balansen på de høye hælene. Noen skritt til bortover gata, og hun snubler og blir sittende. En annen jente passerer, på barbeina, i et forsøk på å klare å ta seg hjem.

De lettkledte og overstadig berusede jentene er britiske, og er del av en dokumentar laget av britiske Channel 4.

Som gutta
Dokumentaren tar for seg hvordan drikkekulturen er blant unge, særlig jenter, og hvilken fare de setter seg selv i ved å være så drita de ikke klarer å ta vare på seg selv. Ifølge en av politikonstablene, virker det som om jentene forsøker å drikke seg langt mer drita enn guttene.

- Drikker en kar 10-12 shots, så prøver jentene å henge med og drikke like mye.

Det medfører at jentene ofte blir så overstadig beruset at de må ha hjelp.

- Det er flere fulle jenter, med relativt edru kjærester. De har begge drukket tett, men hun blir mer påvirket. Så han slutter å drikke for å passe på kjæresten sin.

Får du ikke opp videoen: Se den her

Voldelige
Dokumentaren følger ambulanse og politi i byen Blackpool. Noen trenger hjelp fordi de er så fulle de kollapser, andre lager bråk og slåss, gjerne med kniv.

Jentene angriper hverandre og unge gutter. Midt i all fylla, griner jenter, gutter blør og politi og ambulansefolk har sin fulle hyre med å holde orden i horden av unge mennesker på byen.

- Ser noen en jente utenfor en pub, med skjørtet over rumpe og spyr, så hadde ingen blitt overrasket. De hadde ledd.

Alle aldre
Blackpool er ikke unik i England, de fleste større byene opplever det samme i helgene - relativt unge mennesker som heller i seg alkohol til de ikke klarer å stå på beina. Ambulansepersonellet og politiet opplever at de som trenger hjelp er takknemlige, men også at de kan bli møtt med vold og skjellsord.

- Etter midnatt blir det helt vilt. Fra klokken ett og utover er legevakter og ambulanser overfylt av overstadig berusede folk. Og det er alle typer mennesker, fra 12-åringen som har drukket seg full på en parkeringsplass, til den 55 år gamle redaktøren i dress.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

LES OGSÅ I NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere