- Jentene er hos meg

Foto: Roald Ankersen / Agderposten (Scanpix)

Politiet leter fortsatt etter de to tenåringsjentene som ble bortført i Aust-Agder natt til mandag. Moren sier til NRK at jentene har det bra.

17.08.10 10:17

- Jeg kan bekrefte at jentene er hos meg. De har det bra, sier moren til NRK mandag kveld.

Det var natt til mandag at to jenter på 13 og 14 år ble bortført fra farens hjem i Åmli kommune i Aust-Agder.

Men politiet har ennå ikke vært i kontakt med de bortførte jentene og vet ikke hvor de befinner seg eller hvordan de har det.

Tirsdag morgen er jentene fortsatt ikke funnet, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Det er vår første prioritet å komme i kontakt med jentene. Før vi har vært i kontakt med dem, kan vi ikke si noe mer om hvordan de har det, sa politiadvokat Vanja Bruvold ved Agder politidistrikt til Nettavisen like før klokka 22 mandag kveld.

Hun bekreftet at politiet har vært i kontakt med morens advokat, Tone Skalpe Bjørnli, men sa at de ikke selv har snakket med moren.

Sju personer pågrepet
Sju personer er pågrepet og siktet i saken. Alle har fått oppnevnt advokat og har vært inne til avhør. De sju er siktet for fire forhold, nemlig ulovlig inntrenging, trusler, bortføring og legemsbeskadigelse.

Faren til jentene sier til Agderposten at hans egne sønner deltok i den voldelige bortføringen.

- Det verste er at de sier de gjør det av hensyn til barna. Da han kom inn med øksa hevet over hodet gikk jeg til direkte forsvar og klamret meg til øksa, men jeg klarte ikke holde stand og ble slått, teipet fast og fikk et stort teppe over meg, sier han ifølge Agderposten.no.

Politiet stoppet senere to biler og pågrep sju personer. Barna var ikke i noen av bilene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.