*Nettavisen* Nyheter.

- Jenter forsøkt kidnappet i Florø

To jenter i 16-årsalderen skal ha blitt forsøkt kidnappet lørdag kveld.

12.09.10 15:45

Ukjente gjerningsmenn skal ha forsøkt å kidnappe to unge jenter i Florø sentrum. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.36 lørdag kveld.

- Det har vært et kidnappingsforsøk mot to unge jenter, som er 16 år gamle. Jentene ble forsøkt dratt inn i en bil, men de klarte å vri seg unna, og klarte å løpe vekk fra stedet og situasjonen, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Hans Petter Harlem, til Nettavisen.

Hendelsen skjedde i Strandgata i Florø sentrum.

Snakket norsk
Jentene har opplyst overfor politiet at gjerningsmennene var lyse og snakket norsk. Gjerningsmennene skal ha vært mellom 30 og 40 år.

Videre beskriver jentene at bilen var en hvit varebil. Politiet tar saken alvorlig.

- Vi etterforsker denne saken fra Florø politistasjon, sier Harlem.

Tredje forsøk denne uken
Dette skal være det tredje kidnappingsforsøket i Norge denne uken. Onsdag kveld ble en jente forsøkt dratt inn i en bil av en ukjent bil i Narvik.

Hun klarte å unnslippe ved å hoppe ut av bilen da den måtte stoppe i et lyskryss.

- Vi har en vag beskrivelse av bilen. Jenta har forklart at det var en kassebil med skyvedører, lys i fargen, muligens helt hvit, sa etterforskningsleder Turid Johnsen hos politiet i Narvik til Fremover.no tidligere denne uken.

Torsdag kveld ble en 20 år gammel kvinne forsøkt dratt inn i en bil Kjelsberg Ring på Sola, skriver Aftenbladet.no. Denne bilen skal også ha vært en hvit varebil.

Kvinnen klarte imidlertid å unnslippe gjerningsmennene.

- Foreløpig ingen sammenheng
Men operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt har fortsatt ikke tatt standpunkt til om det er noen sammenheng mellom de to sakene.

- Det gjør vi ikke sånn sett. Vi etterforsker denne saken med bakgrunn av den hendelses som har skjedd her. Vi er helt i startfasen, så vi har ikke noe mer å si på det nåværende tidspunkt. Vi driver og innhenter opplysninger, sier Harlem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.