RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet til kvinner på byen: - Reis hjem sammen, gjerne i en taxi slik at alle kommer seg trygt hjem


Frode Solheim Hansen - etterforskningsleder ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt- understreker at det alltid er overgriperen som har ansvaret for straffbare handlinger. Men han ber kvinner passe på seg selv.
Frode Solheim Hansen - etterforskningsleder ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt- understreker at det alltid er overgriperen som har ansvaret for straffbare handlinger. Men han ber kvinner passe på seg selv. Foto: Paul Weaver/Nettavisen
Sist oppdatert:
Etterforskningsleder sier kvinner aldri må gå på nachspiel med fremmede menn og sove over.

- Etter stengetid er det viktig å passe på hverandre, ikke gå alene hjem fra byen. Reis hjem sammen, gjerne i en taxi slik at alle kommer seg trygt hjem, vi advarer ingen mot å ta taxi hjem alene, sier etterforskningsleder ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo, Frode Solheim Hansen, til Nettavisen.

Han uttaler seg i forbindelse med den pågående ankesaken til den tidligere TV-danseren Julio Kopseng i Borgarting lagmannsrett.

Flere voldtekter

Kopseng er tiltalt for en rekke voldtekter, og i perioden 2005 til oktober 2015 er det kommet til sammen 36 anmeldelser, men han har hele tiden nektet straffskyld.

Kopseng er også tiltalt for en voldtekt som skal ha skjedd på toalettet på Burger King i Karl Johans gate i Oslo i 2004.

Fast food-kjeden hadde en ny toalettvoldtekt i september i fjor, og i Oslo sentrum ble det også begått en voldtekt på en kafé i 2014.

- Overgriperen har ansvaret

Etterforskningsleder Frode Solheim Hansen understreker  at det alltid er overgriperen som har ansvaret når han begår en straffbar handling.

Fakta: POLITIETS RÅD

Klikk for å åpne faktaboksen
 

TIL ENKELTPERSONER:

  • Pass på deg selv.
  • Ikke dra på nachspiel uten venninner.
  • Ikke dra på nachspiel med fremmede menn og sov over.
  • Ikke drikk for mye. Overgripere utnytter berusede kvinner.
  • Reis hjem sammen med noen etter en tur på byen.
  • Pass på venninner, gå gjerne inn to og to på toalettet.


– Det er viktig at skjenkestedene overholder reglene for skjenking. Det er et faktum at voldtektsmenn utnytter berusede kvinner. Det er alltid gjerningsmannen som har ansvaret for at et overgrep skjer, men det er også viktig å passe på seg selv, sier han til Nettavisen.

Les: Slik vil Burger King forhindre flere voldtekter

NB! I en tidligere versjon av denne artikkelen ble Hansen sitert på at politiet ikke anbefaler kvinner å ta taxi hjem alene. Dette sitatet er trukket tilbake, og endret til: - Vi advarer ingen mot å ta taxi hjem alene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere