RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jenter må kle på seg i Syden

Foto: YouTube
Sist oppdatert:
- Norske jenter må kle på seg når de drar til Syden i sommer.

Det sier den pensjonerte, men mangeårige medisinske fagdirektøren i Europeiske reiseforsikring, Sverre Kjølstad. Han frykter at jentene kan bli voldtatt, om de reiser til land som Tyrkia og Bulgaria, uten å respektere den lokale kleskoden.

- Ja, det kan oppfattes av de lokale som en invitasjon til mer enn de norske jentene har tenkt, advarer Kjølstad i et intervju med P4.

Hør hele intervjuet her.

Utenriksdepartementets operative senter mottok i fjor omtrent 20 henvendelser angående voldtekter i utlandet, men her antas det også å være store mørketall. Kjølstads oppfordring er klar:

- Jentene må kle seg mer som de innfødte enn som lettlivete skandinavere, sier Kjølstad.

Lisa Arntzen i Dixie Ressurssenter for voldtatte reagerer kraftig på uttalelsene. Hun mener han legger ansvaret på lettkledde kvinner:

- Han er jo med på og skape en holdning om at kvinner ikke tar vare på seg selv og at menn kan ta seg til rette dersom skjørtelengden er for kort, sier Arntzen.

Det er anslått at nordmenn vil stå for 9,25 millioner utenlandsreiser i 2013, og årlig reiser 400.000 nordmenn på ferie til Tyrkia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere