RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jo høyere rentemargin, jo mer penger får Kolberg og Stoltenberg

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:

- Du tar regningen, fordi regjeringen vil innføre EU-kravene raskere enn EU selv.

Medlem av finanskomiteen, Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde, mener regjeringen er skyld i at du og jeg får en ekstra renteregning på boliglånene våre.

- Det er norske bankkunder som må ta regningen for at regjeringen vil innføre EU-kravene raskere enn EU, sier Christian Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

Mer til Kolberg og Stoltenberg

Tybring-Gjedde mener også at statens utbyttekrav i DnB, sørger for at renten blir høyere.

- Det er staten som eier 34 prosent av DNB, og det er Arbeiderpartiet som tar milliarder av kroner fra DnB i utbytte. Jo høyere rentemargin, jo mer penger får Martin Kolberg og Jens Stoltenberg, sier Tybring-Gjedde.

Frp-politikeren mener at regjeringen viser det norske folk lite respekt med rentepolitikken de fører.

- Mens partene i arbeidslivet maner til moderasjon, så utviser regjeringen sin takknemlighet med å varsle dyrere banklån og strammere personlig økonomi, sier Tybring-Gjedde.

- Grådigheten nådd nye høyder

Fredag skrev Nettavisen at hvis DnB dropper utbyttet, kan de sette ned renten i stedet for å sette den opp slik de har gjort.

Investor Jan Petter Sissener mener at renteøkningen til DnB er forkastelig.

- Det virker som at grådigheten hos bankene har nådd nye høyder, sa Sissener til Nettavisen.

LES HELE SAKEN: Kunne ha kuttet renten - svarte med å sette den opp

EU åpner for overgangsbestemmelser som innebærer full gjennomføring først fra 1. januar 2019.

- Fremskrittspartiet er positiv til harmonisering mellom EU-landene og Norge, men Fremskrittspartiet er uenig i at man i Norge skal ha en raskere tidsplan enn det som ligger i Basel III og i EU-kommisjonens forslag til regler. Fremskrittspartiet vil ikke innføre kravene raskere enn våre naboland, sier Tybring-Gjedde.

Staten kan ikke bank

Han mener videre at det er positivt at forsikringsselskap og pensjonsforetak inntil videre fortsatt skal følge gjeldende regler om kapital og solvenskrav.

- Ja, det er viktig å unngå nye finanskriser, og det er viktig at Norge lærer av feilene som Arbeiderpartiets søsterpartier i Hellas og Spania gjorde. SSB har gjennomgått Frps alternative statsbudsjett i flere år og har konkludert med at våre løsninger ikke vil føre til sterkere krone og økt ledighet, sier Tybring-Gjedde.

- Det er feil at man på en siden svekker bankenes muligheter til å låne ut penger, mens man med den andre hånden gir Husbanken en stadig større rolle. Det er de profesjonelle bankene som kan bankdrift, ikke staten. Vi må ikke glemme at det var de amerikanske føderale husbankene Fannie Mae and Freddie Mac som opprinnelig utløste finanskrisen, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere