*Nettavisen* Nyheter.

- Jobbflørt er bra

Også ledere og ministre som Viktor Norman bør få lov til å flørte på jobben, mener psykolog Elsa Almås.

27.10.03 14:50

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman er nå i medienes søkelys. Han har innrømmet å ha innledet et intenst forhold til en av sine sekretærer for over ett år siden. Resultatet av jobbflørten er at både Norman og sekretæren har brutt sine ekteskap og innrømmer nå åpent at de er kjærester.

Klikk på bildet for å forstørre.

Charlie Sheen og Denise Richards

Forvaltning av flørt
Psykolog Elsa Almås synes ikke det skal være galt å flørte på jobben. Men hun er samtidig opptatt av at flørten må kunne forvaltes på en god måte:

- Flørt på jobben kan virke som en anerkjennelse og bidra til positiv energi og glede på arbeidsplassen. Flørten kan gjøre oss mer opplagt og motivere oss til å samarbeide mer og gjøre en god jobb, sier Almås.

- Samtidig må man huske på å forvalte flørten på en god måte. Det at man flørter betyr jo ikke nødvendigvis at man har et forhold eller er utro mot sine partnere. Når grensene for flørten blir uklare og det oppstår press eller forskjellige forventninger, kan flørten få negative konsekvenser.

Ikke flørte-forbud
Det at ledere i næringsliv eller politikk har et ekstra ansvar bekymrer ikke Almås. Hun mener at flørten kan bidra til mer levende ledere og ministere og synes ikke noe om et flørte-forbud for mennesker i lederposisjoner.

Kan bli negativt
En annen problemstilling er at flørting på arbeidsplassen også kan skape sjalusi og misforståelser hos andre mennesker. Her bryter Elsas ektemann Esben Esther Pirrelli Benestad inn i samtalen:

- Det finnes jo noen negative konsekvenser av flørten, som sjalusi eller press. Men det er viktig at vi ikke lar grinebiterne få styre verden, avslutter Benestad.

Fem siste fra Mozon.no
Sexlivets enkle hemmeligheter
Jakten på orgasmen
Når den ikke vil opp
Derfor er menn utro
De beste sjekketipsene for gutta

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.