RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Johnsen ville snu

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) skal ha vært åpen for å droppe den omstridte biodieselavgiften, skriver VG.

Avisa henviser til anonyme kilder når den omtaler hva som skjedde bak lukkede dører i regjeringensapparatet før avstemmingen i Stortinget natt til fredag.

VG skriver i sin papirutgave fredag at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) skal ha vært åpen for å legge vekk den omstridte biodiselavgiften.

Det var Johnsen som i sin tid sørget for avgiftsfritak på biodiesel da han var finansminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. Senere ledet han som fylkesmann i Hedmark et utvalg som gikk inn for at fylkene Hedmark og Oppland skulle levere store mengder biodiesel årlig til biler og lastebiler.

Den betente politiske striden dreier seg om avgiften på ren og høyinnblandet biodiesel. Med knapt flertall ble biodieselavgiften vedtatt i Stortinget natt til fredag.

- Jeg verken kan eller vil kommentere hva som diskuteres internt, sier Johnsen til VG om hva statsministeren og statsrådene snakket om før slaget i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere