- Jørgen var unødvendig hard

TAPTE UNGKAREN: Men Silje Haukner sier hun har funnet en ny mann, helt ulik Jørgen Festervoll.

TAPTE UNGKAREN: Men Silje Haukner sier hun har funnet en ny mann, helt ulik Jørgen Festervoll. Foto: TVNorge

Silje Haukner synes ungkaren Jørgen Festervoll behandlet henne dårlig før finalen.

08.05.09 08:45

(SIDE2:) Finalen i «Ungkaren 20 vs. 40» overrasket mange TV-seere. Asker-kjekkasen Jørgen Festervoll (30) valgte Katinka Hellan (21). Tilbake sto Silje Haukner (39) sønderknust og kunne ikke forstå hva som egentlig hadde skjedd. Hun hadde nemlig falt pladask for mannen hun hadde hatt en heftig flørt med siden tidlig i programmet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Finn din drømmeprins på Side2 Match - prøv gratis i 3 dager!

- Jeg hadde mine bange anelser fordi det hadde skurret litt på de siste datene, men jeg håpet jo at det var noe jeg hadde innbilt meg og at han skulle velge meg. Det var en helt uvirkelig følelse å stå der. Jeg tenkte bare at dette er ikke sant. Men jeg klarte ikke å reagere og ble helt stille. Etterpå gråt jeg, innrømmer 39-åringen.

Les mer: - Jeg fikk kjærlighetssorg

Torsdag møter Jørgen igjen alle frierne sine og de skal snakke ut om hva som egentlig skjedde i Sør-Afrika. Men Side2 kan allerede nå avsløre at det var ordentlig dramatikk og dårlig stemning mellom Jørgen og Silje før finalen.

Alt ble ødelagt
Silje mener hele nedturen begynte med en bisetning i en ellers hyggelig samtale der hun hadde snakket med Jørgen om hva de trodde og tenkte om framtiden.

- Jørgen er veldig opptatt av passion, men for meg er det viktig å se forbi forelskelsen uansett hvem man faller for. Derfor sa jeg noe om at jeg syntes det var vanskelig å se for meg Jørgen og Katinka som et par i fremtiden. Da ble han fryktelig provosert. Han satte pekefingeren i brystet mitt og holdt en lang monolog. Fra det sekundet ble alt ødelagt og det ble fryktelig vanskelig å date han etterpå, avslører Silje til Side2 og innrømmer at hun allikevel ikke er stolt av det som skjedde etterpå.

Les mer: Katinka vant Ungkarens hjerte

- Jeg ble så usikker og da blir jeg som en dum og barnslig 12-åring. Så de påfølgende dagene sa og gjorde jeg masse dumt. Men jeg prøvde å forklare han at jeg ikke hadde tenkt på hvem jeg egentlig snakket til og hadde vi vært et par hadde vi bare ledd av det hele. Men jeg skjønner jo etterpå at Jørgen allerede var forelsket i Katinka og ingen liker at man snakker sånn om kjæresten. Hadde jeg visst at han følte slik for henne eller at de var sammen hadde jeg heller aldri snakket på den måten. Det gjør jeg jo aldri ellers, påpeker hun.

Mistet respekten
Silje synes det er trist at en romantisk flørt skulle ende på den måten.

- Vi hadde vært veldig gode venner, men nå ble det skikkelig stygt. Jørgen kom veldig i forsvarsposisjon og syntes åpenbart at min oppførsel var veldig graverende. Han mistet all respekt for meg fra det øyeblikket og det klarte han heller ikke å skjule, forteller Silje som opplevde det hele svært ubehagelig.

- Jeg følte rett og slett at jeg mistet meg selv de siste dagene, innrømmer hun.

Pest og plage
Til tross for at hun oppførte seg litt merkelig så synes Silje at ungkaren burde taklet situasjonen bedre.

- Vi var veldig presset og nervøs på slutten. Plutselig var vi bare to jenter igjen og vi var like forelsket. Spillet var tungt for alle og når man blir utrygg og utilpass så sier man dumme ting. Men Jørgen var unødvendig hard de siste dagene. Han kunne ikke se den lille jenta i meg som trengte støtte. Men Jørgen var nok blitt forelsket i Katinka og da var vel jeg mer som en pest og en plage som han måtte ta seg av, mener Silje.

Les mer: Sjekk damer som Ungkaren

Heldigvis var ikke tonen alltid så anstrengt mellom Silje og Jørgen. Hun har mange gode minner fra Ungkaren.

- Jeg synes Jørgen er en sympatisk, morsom og kjekk mann. Han var lett å snakke med og jeg følte meg lenge komfortabel sammen med han. Vi hadde samme verdisyn og jeg følte helt klart en kjemi mellom oss, smiler hun.

Veldig skuffet
Jørgen ønsker egentlig ikke å snakke om det som skjedde de siste dagene i Sør-Afrika. Han har nemlig lovet seg selv at han aldri skulle si noe som helst negativt om noen av jentene eller damene. Men siden Silje har kommet med kritikk av oppførsel hans mener han at han bør forklare hvordan han opplevde det.

- Vi har nok lik virkelighetsoppfatning av hva som skjedde. Jeg forstår at det er en ekstrem følelsesmessig situasjon og noen taklet det rett og slett ikke. Jeg overreagerte muligens, men så oppførte Silje seg veldig spesielt de siste dagene, forklarer han til Side2.

- Hvis du ser for deg at det er tre ting man absolutt ikke burde si til meg rett før finalen hvis man ønsker å vinne, så klarte Silje å si alle tre tingene. Hun dreit seg ut gjentatte ganger og både jeg og de i TVNorge-produksjonen ble helt sjokkert.

Lei og sliten
Jørgen mener at det også var en annen grunn til at han reagerte så sterkt.

- Jeg ble irritert og skuffet fordi jeg ville at Silje skulle prestere sitt beste å gjøre valget vanskelig for meg. Hun var den mest voksne og den som burde taklet dette best, også ble hun etter hvert den som driter seg ut mest. Jeg burde kanskje ikke reagert så voldsomt, men det var helt utrolig å se hvordan hun overhodet ikke hjalp seg selv. Jeg ble helt stum, innrømmer Ungkaren.

Men Silje mener at Jørgen overreagerte og taklet situasjonen dårlig.

- Han må være veldig lettprovosert for han satt jo med alle fordelene og all makt. Da burde han kunne være mer romslig og overbærende. Vi var alle lei og slitne, men det ble enda verre når han ble så alvorlig og så skikkelig morskt på meg. Jeg ble helt satt ut, forteller hun åpenhjertig.

Jørgen kan nå se tilbake på en vinter fylt av både forelskelse og drama. Han mener Ungkaren har vært en erfaring som har gitt han et bedre innblikk i hvordan ulike mennesker fungerer og reagere.

- Jeg har også lært meg selv bedre å kjenne og hva jeg tåler. Også har jeg blitt mer trygg på hvordan andre ser meg, sier han.

Se hvordan det gikk etter valget på TVNorge torsdag 7. mai klokken 21.30.

På Side2 Match søker 75%av medlemmene etter en livspartner!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.