- Joshua French er raskt blitt alvorlig mye dårligere

Kari Hilde French i samtale med sønnen Joshua under den siste rettssaken mot nordmannen i Kongo i februar i år.

Kari Hilde French i samtale med sønnen Joshua under den siste rettssaken mot nordmannen i Kongo i februar i år. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Det opplyser advokaten til den dødsdømte nordmannen som sitter fengslet i Kongo til VG.

12.09.14 13:24

Tidligere i år ble Joshua French flyttet ut fra Ndolo-fengselet av helsemessige årsaker - takket være norsk UD og kongolesiske myndigheter.

Nå er han tilbake i militærfengselet, og helsetilstanden hans skal ifølge UD, hans mor og advokat Hans Marius Graasvold være betydelig svekket.

- Han kom tilbake til Ndolo-fengselet 3. august. Det vi har sett, er at det har gått relativt raskt nedover helsemessig. Han er raskt blitt alvorlig mye dårligere siden han kom tilbake til militærfengselet, sier advokaten til VG.

Kari Hilde French la torsdag kveld ut sin bekymring for sønnens tilstand på bloggen freefrenchandmoland.com.

«Joshua blir stadig dårligere. En bekymringsmelding er i dag gitt til lederen for det militære fengselsvesenet av Norges stedlige representant og den britiske konsulen. Jeg skal visstnok få lov til å finne en lege selv og ta ham med til fengselet. Men da må han komme sammen med en av militærets leger. Vi har dessverre erfaring med at ingen tør å si i mot de militære og deres diagnoser eller mangel på diagnoser. Vi opplevde hvordan leger her nede sto og vitnet falskt i retten. Situasjonen er alvorlig og jeg må bære det meste av ansvaret enten jeg kan det eller ikke».

Advokat Graasvold sier at det er kongoleiske myndigheter og fengselsledelen som mpå se til at han får den medisinske hjelpen han trenger.

- I den tilstanden han er i nå, trenger han hjelpen raskt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.