RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Journalister tilbød 13-åringer penger

Foto: Gøril Klemetsen (Scanpix/Privat)
Sist oppdatert:
Elever reagerer på medias framgangsmåte etter tenåringsdrapet i Skaun.

(BIIPMAG): Tirsdag morgen identifiserte Dagbladet den 18 år gamle gutten som har tilstått å ha drept 15 år gamle Oda Moe.

- Tilbød penger
Identifiseringen skapte sterke reaksjoner blant elever og foreldre på Orkdal videregående skole i Skaun i Sør-Trøndelag.

Nå forteller flere av elevene at de også skal ha blitt tilbudt penger fra journalister for å snakke om saken i media.

- Vi vet om mange som har blitt oppringt av journalister og blitt tilbudt penger for å gi dem informasjon og bilde av den siktede, forteller elev Astrid Almlid Andersen ved Orkdal videregående skole til NRK.

Elevene reagerer
Elevrådet på skolen skrev tidligere i uken et leserinnlegg som ble sendt ut til en rekke redaksjoner. I leserinnlegget kritiserer elevene medienes framgangsmåte og mener norske medier overhodet ikke har tatt hensyn til de pårørende i saken.

Etikkredaktør Lars Helle i Dagbladet sier de ikke er blant journalistene som har tilbudt elever penger for å snakke med dem.

- Nei, vi jobber ikke slik. Vi løper ikke rundt og tilbyr ungdommer penger for å snakke med oss. Det er absolutt ikke tilfelle, sier Helle til NRK.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere