RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- JPMorgan har inngått milliardforlik

Washington (NTB-Reuters): Den amerikanske storbanken JPMorgan har inngått et forlik på 13 milliarder dollar med det amerikanske justisdepartementet i forbindelse med omstridte verdipapirsalg, opplyser kilder til Reuters.

Det skal imidlertid ikke være sikkert at forliket fritar storbanken for straffansvar.

Både justisdepartementet i Washington og påtalemyndigheten i California har etterforsket og gransket storbanken i forbindelse med salg av verdipapirer med sikkerhet i boliglån. Banken sto anklaget for å ha dekket over hvor stor risiko som var forbundet med realkredittobligasjonene. De viste seg å føre til store tap for investorene i stedet for å være et sikkert produkt.

En kilde nær forhandlingene, som har pågått med justismyndighetene den siste tiden, sier til nyhetsbyrået Reuters at forliket er på 13 milliarder dollar, rundt 76 milliarder norske kroner.

Forliket skal innebære at mange av rettsoppgjørene etter sammenbruddet på det amerikanske boligmarkedet dermed har fått en løsning. Men som en del av avtalen vil banken fortsette å samarbeide i straffesaker hvor enkeltpersoner kan være involvert, opplyser kilden.

Avtalen skal ha kommet på plass da bankens administrerende direktør Jamie Dimon og justisminister Erik Holder fredag hadde et telefonmøte hvor det ble avtalt å holde straffansvar utenfor forliket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere