*Nettavisen* Nyheter.

- Juks med CV skjer oftere enn vi tror

Foto: Frp

Men fylkeslederen i Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos, innrømmer at hun sjelden sjekker om CV'er er korrekte.

25.06.10 13:42

Administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell, Liv Løberg (60), har innrømmet forfalskning av flere studiebevis. Det er mer vanlig enn vi kanskje tror.

Sjekkes sjelden
Fylkeslederen i Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos, tror ikke det er uvanlig at at arbeidssøkere forfalsker dokumenter om sin utdanningsbakgrunn.

- Det skjer nok oftere enn vi tror. Jeg er redd for at vi har behov for å sjekke papirer nærmere - ihvertfall når det gjelder ansettelser i sånne type toppstillinger. Det ble tydeligvis ikke sjekket i dette tilfellet.

Men Kjos innrømmer at hun sjelden sjekker om CV'er er korrekte:

- Jeg har selv ansatt folk hvor jeg aldri har sjekket om papirene stemmer. Men det er tydeligvis nødvendig.

Uvirkelig
Løberg er Frp-politiker, medlem av fylkestinget i Akershus, og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005. Løberg er også gift med Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg.

Kontoret hun leder - Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) - godkjenner autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger.

Kari Kjønaas Kjos sier hun ble veldig overrasket da Løberg fortalte henne om forfalskingen.

- Da jeg hørte det ble jeg helt sjokkert. Jeg synes det er helt uvirkelig, og ble overrasket og lei meg. Dette kom virkelig som lyn fra klar himmel, jeg hadde aldri trodd det om henne.

Svekket troverdighet
Løberg vil i løpet av dagen bli politianmeldt for dokumentforfalsking, men hennes stilling i partiet er fortsatt uavklart.

- Vi har ikke diskutert hva som vil skje med Løbergs stilling i partiet. Det er ikke noe krav om plettfri vandel for å være medlem i Frp, sier Kjos.

Likevel tror hun Løberg selv vil ta initiativ til å trekke seg fra alle verv.

- Troverdigheten hennes er betydelig svekket, og siden hun sa opp jobben sin med en gang, regner jeg med at hun vil ordne opp i andre verv også, sier Kjos til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag