*Nettavisen* Nyheter.

- Justisministeren er ikke troverdig

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Lederen for justiskomiteen, Per Sandberg, sier han sliter med å ha tillit til justisministeren.

22.07.10 22:14

Torsdag gikk Knut Storberget ut i Dagbladet og mente at politiet måtte få færre oppgaver.

- I dag er det slik at politiet bruker for mye ressurser på dem som sliter mest og for lite ressurser på dem som har mest, sier Storberget til avisen.

Blant annet mener han at oppgaver som narkotikabruk, vold, prostitusjon og tigging må nedprioriteres - mens de rike skal prioriteres.

Les også: - Politiet må omprioritere

- Politisk fallitt
Dette får Fremskrittspartiets nestleder, og leder av justiskomiteen, Per Sandberg til å se rødt.

- Jeg kan finne fram sitater fra Storberget der han sier at narkotikaforbrytelser skal prioriteres høyt. Det var han som innførte sexloven, og sa den skulle prioriteres høyt - og nå nylig var det igjen snakk om å forby tigging. Og nå kommer han med dette utspillet her, og sier at det er hvitsnippkriminalitet som skal prioriteres, sier Sandberg oppgitt til Nettavisen.

- Justisministeren erklærer politisk fallitt når han innrømmer at politiet ikke har nok midler til å gjøre jobben sin i forhold til narkotikakriminalitet, sexkjøp og tigging, sier Sandberg.

Krever oversikt over hva politiet ikke skal gjøre
Ifølge Sandberg står justisministeren nå helt uten troverdighet.

- Gjennom sin virksomhet har han pålagt politiet så mange oppgaver at det ikke står i forhold til ressursene. Nå ser det ut til at han vil privatisere politiet, spesielt i forhold til narkotikakriminalitet, mener Sandberg.

- Men kan ikke det bety at han ser svakhetene og ønsker å gjøre noe med det?

- Da må han si det i så fall, og konkret si hva han vil nedprioritere, for han sier fortsatt at politiet ikke trenger mer ressurser, sier Sandberg.

Skal politiet overse vold?
- Men er det ikke nettopp det han gjør denne gangen?

- Mener han virkelig at politiet ikke skal bry seg med utelivsvold? Mener han at en skal nedprioritere narkotika? Skal de gi blaffen i sexloven?

- Storberget har vinglet i takt med mediebildet hele veien. Det er umulig for Stortinget, politiet og befolkningen å forholde seg til en justisminister som stadig skifter mening og endrer prioriteringer, hevder Sandberg.

Tynnslitt tillit
- Betyr dette at du ikke har tillit til justisministeren?

- Jeg har vanskelig for det, for han vil ikke møte til debatt. Han kommer med utspill, og så er han ferdig med det. Det kan jo være en grunn til at de sliter på meningsmålingene. De vil jo ikke diskutere politikk, avslutter Sandberg.

Les også: Høyre er større enn Arbeiderpartiet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.