*Nettavisen* Nyheter.

- Kaldt så langt vi kan se

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

En tunge med kald luft ligger over Skandinavia og nordlige deler av Europa. Og den slipper ikke taket med det første.

- Kaldværet fortsetter så langt vi kan se, det vil si ut uka og til begynnelsen av neste, sier meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad ved StormGeo til Nettavisen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Pluss 1 grad i Stavanger
Kuldegradene dominerer stort sett over hele landet. Tirsdag kunne Stavanger oppvise en varmegrad, men ellers er det kuldegradene som regjerer. I Oslo viste gradestokken 12 kalde, og inn Oslofjorden seilte Kiel-ferga omhyllet av frostrøyk.

Evenstad i Hedmark var et av de kaldeste stedene tirsdag med minus 22 grader klokka 14.

Stiger forbigående
Det er riktignok litt stigende temperaturer i vente, først på Vestlandet og etter hvert i hele Sør-Norge, men det er forbigående.

- Det blir heller ikke snakk om noe mildvær for de fleste. Men det kan bli sludd og regn i lavlandet og ytre strøk av Vestlandet torsdag og fredag, sier Myklebust Ravnestad.

Arktisk luft strømmer inn
Ifølge meteorologen er arktisk luft som nå biter oss i kinnene. Denne kalde lufta fortsetter å strømmer fra nordområdene.

- Det ligger en tunge med kald luft over hele Skandinavia, og den brer seg til nordlige deler av Europa. Det er også kaldt på kontinentet. Det er den samme effekten der, sier Myklebust Ravnestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.