RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kalte kvinne motbydelig fordi hun ville pumpe brystmelk

Milliardæren Donald Trump leder med klar margin over sine republikanske motkandidater i New Hampshire, en av de første statene som holder primærvalg neste år (NTB).
Milliardæren Donald Trump leder med klar margin over sine republikanske motkandidater i New Hampshire, en av de første statene som holder primærvalg neste år (NTB). Foto: Scott Olson (Afp)
Donald Trump raste da advokaten ville ha en medisinsk pause midt i rettssaken.

Presidentkandidat Donald Trump skal ha kalt en kvinnelig forsvarer for motbydelig fordi hun spurte om en medisinsk pause under en rettssak, ettersom hun måtte pumpe melk til sitt tre måneder gamle barn.

Trump var selv part i rettssaken, som fant sted i Florida i 2011. Rettssaken hadde pågått i to timer da kvinnen ba om pausen, men Trump og forsvareren ville i utgangspunktet nekte kvinnen pausen.

Advokaten, Elisabeth Beck, påpekte at det hastet, og tok fram brystpumpen for å understreke et poeng.

- Du er motbydelig
Da avbrøt Trump inn med følgende uttalelse.

- Du er motbydelig, skal han ha sagt til kvinnen, ifølge The New York Times.

Ifølge avisen har verken Trump eller Beck benektet at hendelsen fant sted.

Rettssaken omhandlet et mislykket eiendomsprosjekt som tilhørte Trump, hvor boligkjøperne hadde tapt nedbetalingene sine.

Trump skal imidlertid ha uttalt at boligkjøperne var «veldig heldige» siden prosjektet hadde mislyktes, fordi de hadde tapt enda mer penger om prosjektet hadde fortsatt etter finanskrisen i 2008. Beck forsvarte boligkjøperne i rettssaken.

- Fiksering over eget image
The New York Times har gjennomgått vitneutsagnene til Trump i en rekke rettssaker så langt tilbake som 2007. Avisen skriver at utsagnene tegner et tydelig bilde av personligheten og forretningstaktikken til Trump.

I Iowa, staten som åpner primærvalgkampen, ligger Donald Trump som nummer to med 17 prosents oppslutning.

«Det viser Trumps fiksering over eget image som en finansiell suksess, og avdekker hans overfølsomhet overfor enhver antydning til nederlag,» skriver avisen.

I flere vitnesagn har Trump erkjent at han ikke alltid har snakket helt sant.

I to av bøkene sine har Trump skrevet at han maktet å gjøre et finansielt comeback til tross for at han hadde ni milliarder dollar i gjeld på 1990-tallet. Han erkjenner imidlertid i et vitneutsagn at dette tallet er overdrevet.

«Det var en feiltagelse, og jeg vet ikke helt hvordan det ble sånn,» sa Trump.

Leder på målingen
Trump er én av 16 kandidater som kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat. Han leder på meningsmålingene og er foreløpig medienes yngling. Politiske analytikere tviler imidlertid på at han vil klare å vinne nominasjonsprosessen.

Trump er kjent for sine omstridte uttalelser. Blant annet har han nylig beskyldt brorparten av meksikanske innvandrere i USA for å være kriminelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere