RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kalte meg homo-Lars

LARS TANGEN har en av Norges mest populære blogger. Nå har han blitt anmeldt.
LARS TANGEN har en av Norges mest populære blogger. Nå har han blitt anmeldt. Foto: Helle Nilsen (Side2)
Sist oppdatert:
Ny undersøkelse viser at nær halvparten av de homofile guttene opplevde mobbing.

(SIDE2): - De kalte meg homo-Lars før jeg sto fram. Det var på det verste fra jeg var ni og til jeg kom ut av skapet som 14- åring. Det var en helt jævlig periode. Jeg fokuserer heller på tiden etterpå, sier Lars Tangen til VG .

Bakgrunnen er en undersøkelse som senter for atferdsforskning i Stavanger har gjort basert på et representativt utvalg av drøye 3000 ungdommer i 10. klasse.

Undersøkelsen viste at 48 prosent av de homofile guttene opplevde å bli mobbet, mens tallet for heterofile var 1,73 prosent. Det mest oppsiktsvekkende var allikevel at 52 prosent av de homofile guttene sa at de mobbet andre.

Lars Tangen blogger blant annet om det å komme ut av skapet, spiseforstyrrelser og selvtillit til mer hverdagslige tips som dagens sminketips og hva han gjør i hverdagen.

Vi snakket med Tangen i forbindelse med Kreftforeningens solariumskampanje:

Les saken her: - Ble aldri brun nok

Hvem mobber?
Regjeringen Stoltenberg signerte 27. januar på et nytt manifest mot mobbing og skal arbeide for at alle barn og unge skal ha et godt og inkluderende oppvekst- og læringsmiljø med nulltoleranse for mobbing.

Side2 snakket tidligere med foredragsholder og forfatter av boken «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar» Kristin Oudmayer om hvem som mobber.

- Jeg syns man skal være forsiktig med å definere mobberne som én bestemt type menneske. Mange har en oppfatning av- og omtaler mobberne som ressurssvake urokråker uten empati, og mener mobberne kommer fra «dårlige hjem». Dette er etter min mening en unyansert og altfor enkel fremstilling.

Les hele saken her: Hvem er mobberen

LES OGSÅ:
- Dette er mobbing
- Jeg hater deg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere