*Nettavisen* Nyheter.

- Kameratene jobbet veldig for å redde ham

Foto: Ness, Jan Kåre/Rogalands Avis (Scanpix/Rogalands Avis)

Jobbet i 20 minutter med å få den profilerte Stavanger-mann Ole Aga (61) om bord.

30.05.11 15:25

Elleve båter, redningshelikopter og patruljer til fots leter nå både til vanns og på land etter den profilerte Stavanger-mannen Ole Aga (61).

Ifølge Stavanger Aftenblad skulle Aga og tre venner på kamerattur til Shetland i en uke.

Seilbåten la ut fra Dusavik i 22-tiden søndag kveld.

Tre kvarter senere skjedde ulykken to-tre nautiske mil øst for Ferkingstad på Karmøy. En bølge skal ha slått inn over båten, slik at Aga ramlet uti.

Forsvant i sjøen
Ifølge avisen hadde alle de fire vennene redningsvester på seg og liner festet til disse.

- Men den ble revet av da de andre prøvde å få ham om bord igjen, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Aftenbladet.

- Kameratene jobbet veldig for å redde ham, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Aftenbladet.

I rundt 20 minutter skal vennene som var igjen på båten jobbet for å få 61-åringen om bord igjen. Men redningsvesten ble slitt av, og Aga forsvant i sjøen.

Stort søk
Ved 13.30-tiden var han fortsatt ikke funnet, men Hovedredningssentralen Sør-Norge har et fortsatt et søk gående med full styrke.

- Vi fortsetter søket både med båter og helikopter. Sea King-helikopteret som søkte i natt har nå en pause, men vi har satt inn et annet helikopter fra lufttransporten. I tillegg bistår Norsk Aeroklubb på Sola, sier vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Rogalands Avis.

Sea King-redningshelikopteret har en pause for fylling av drivstoff og bytte av mannskap, etter å ha søkt gjennom natten. Rundt 40 personer deltar i søket.

Profilert
Ole Aga er godt kjent i Stavanger. Han har hatt en rekke profilerte stillinger, blant annet som styreleder i Sølvberget KF, direktør for samfunnskontakt i Teekay Norge og prosjektleder i Tall Ships´ Race. Han er gift med Høyre-politiker Eli Aga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.