RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKEPTISK: - Jeg er sterkt i tvil om den faglige kvaliteten ved disse studiene er god nok, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
SKEPTISK: - Jeg er sterkt i tvil om den faglige kvaliteten ved disse studiene er god nok, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Kan bety forsinket skolestart

Sist oppdatert:
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) oppfordrer partene til å finne en løsning.

– Et stort flertall av lærerne sier nei til den fremforhandlede avtalen. Det betyr at sannsynligheten for en arbeidskonflikt i skolen er stor, sier kunnskapsministeren til NTB.

Han vil ikke si om han har forståelse for at lærerne setter foten ned for en omstridt arbeidstidsavtale.

Les også: Lærerne streiker - men først er det ferie!

– Jeg ser selvfølgelig at forhandlingsresultatet har skapt mye uro rundt om i skolene, men vår jobb er å respektere de grunnleggende spillereglene i norsk arbeidsliv, sier Røe Isaksen.

Nå er det opp til kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS og lærerorganisasjonene om forhandlingene skal tas opp igjen, påpeker han.

– Vi vil oppfordre partene til å finne en løsning på dette. Det er opp til dem om meklingen skal tas opp igjen, men vi håper på en løsning som er til det beste for elevene og lærerne, sier Røe Isaksen.

- Forsinket skolestart
Han vil verken spekulere i konsekvensene av en storstreik eller en eventuell inngripen fra regjeringens side.

– Det kan bety forsinket skolestart for en del elever, men streik er et lovlig virkemiddel, så regjeringen verken kan eller vil gripe inn. Det er ingen grunn til å spekulere om verken hvor lang en streik vil være eller bruk av tvungen lønnsnemnd, sier kunnskapsministeren.

- Vi er ingen part
Frp-leder og finansminister Siv Jensen påpeker at regjeringen ikke er part i konflikten.

– Jeg håper partene klarer å finne et svar jo før jo bedre, men regjeringen er ikke part i denne konflikten, sier Jensen (Frp) om lærerkonflikten.

– Det er Utdanningsforbundet og KS som må prøve å finne et svar på dette, sier Jensen, som holdt sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren kort tid etter at det ble kjent at lærerne sier nei til en ny arbeidstidsavtale.

Jensen konstaterer at lærerne er omfattet av et forhandlingsinstitutt, og at de har rett til å streike.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere