RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli 10-14 grader

Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Behagelig fønvind fra og med i morgen.

Men ikke før fredag lysner det, melder StormGeo. Den andre vinterferieuken blir av det grå slaget.

- Kraftig lavtrykk i Norskehavet gir kuling mellom sør og vest til store deler av landet. Deler av dagen er det forventet vind opp i storm styrke fra Stad til Finnmark, heter det fra meteorologen sitt varsel for tirsdagen.

Sjekk været der du bor

I Sør-Norge blir det mildt og lange perioder med regn, men oppholdsvær på Østlandet og Sørlandet med fønvind og temperaturer opp i 10-14 varmegrader.

Storm i nord

Allerede mandag sendte Vervarslinga for Nord-Norge ut OBS-varsel grunnet sterk vind og vanskelige kjøreforhold.

- Det ser ut til at dette vil øke til liten storm. Det blir mest vind vest i fylket. Dette kombinert med mye løssnø vil gi snøfokk og til dels vanskelige kjøreforhold, sier vakthavende meteorolog Gjermund Haugen til Nordlys.

- I ettermiddag vil det komme nedbør fra vest og det vil bli liten storm utvalgte steder. Fra tirsdag morgen av dreier dette vestlig retning. Da vil det være sterk kuling langs kysten og i nord med forbigående temperaturøkninger, sier Haugen videre.

Speilblankt

Også på Østlandet var det vanskelig for bilistene.

Det var såpeglatte veier, og flere biler havnet «i geografien». Det var meldingen fra Aust Agder Blad en sjekk ved Risør mandag morgen. Underkjølt regn gjorde sitt til at det var speilblankt på veiene. Mange biler havnet utenfor veibanen, selv på flat mark.

Mandag kom også snøen tilbake på Østlandet, etter flere dager med snøsmelting.

- For en stund kan vi avlyse våren, sier vakthavende statsmeteorolog Inger-Lise Aasen Askautrud ved Meteorologisk institutt til RB.no.

Aasen Askautrud forteller videre at det kun er mandag det vil lave ned. Utover mandagen vil temperaturene gradvis stige og nedbøren avta. På ettermiddagen kan snøen gå over til regn før det gir seg.

Tirsdag kommer nemlig våren tilbake. Ifølge statsmeteorologen avhenger det litt av skydekket, men 10 plussgrader kan forekomme på Romerike.

- Hvis tåka letter så kan det bli varmt, og de gode temperaturene vil holde seg ut hele uka, sier Aasen Askautrud.

Sats på helgen

- På fredag begynner en høytrykksoppbygging, og høytrykket som følger blir liggende hele helgen, forteller meteorolog Stig-Arild Fagerli hos StormGeo.

Om snøbygene blir visket bort og vinden roer seg, blir det en fin avslutning på vinterferien for vestlendingene. Ifølge Fagerli blir det i helgen opphold i alle fall helt nord til Salten, og kanskje lenger også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere