*Nettavisen* Nyheter.

- Kan bli 25 grader i helgen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Gummistøvler eller badebukse? Det kommer helt an på hvor du legger ferien.

08.07.11 08:25

Typisk sommervær med byger, sol og nedbør vil prege store deler av Norge i helgen.

Ønsker du å tro på det meteorologen melder, ser det ikke ut til at den riktig gode sommeren kommer ennå, men jo lenger nord du kommer desto bedre blir det.

- Lengst nordøst i landet, i Nord-Troms og Finnmark, vil disse lavtrykkene dirigere en varm sørøstlig luftstrøm, noe som fører til at temperaturene kryper over 20 og trolig nærmere 25 grader en periode i helgen samtidig som vi kan forvente sol her, sier vakthavende meteorolog Stig-Arild Fagerli til Nettavisen.

- Kortvarig sommerfølelse
Perioden med behagelige sommertemperaturer og muligheter for en etterlengtet dukkert for nordlendingene og tilreisende turister varer fra og med lørdag til tidlig søndag, men så drar værgudene håndbrekket på.

- Nedbøren vil komme inn og temperaturen begynner å synke betraktelig. Finnmark er dermed beste kortet om man vil ha en kortvarig sommerfølelse innenfor landets grenser, fortsetter Fagerli.

Sjekk været der du bor her!

Ustabile luftmasser vil dessverre sørge for at det blir både lavere temperaturer og lite grunn til å dra på stranda for de som er bosatt i det sørlige Norge denne helgen.

- Det kan bli mye skyer og byger, men i perioder kan sola titte fram. Lavtrykkene ligger vest for oss i Nordsjøen og Norskehavet, forklarer meteorologen.

Det samme varselet finner man hos statsmeteorologene på Yr.no. I hovedstaden melder man fredag regnvær med 19 grader, lørdag sol med fare for byger og 20 grader, mens det søndag blir mye av det samme været og 19 grader.

Anbefaler Island
Fagerli anbefaler Island, selv om temperaturene ikke er altfor høye. Sagaøya vil faktisk få en god del sol i dagene som kommer. For de solfrelste kan dette dermed være et tips.

Store deler av kontinentet vil få for en god del sol selv om lokale byger kan forekomme. Om man foretrekker temperaturer godt på 30-tallet kombinert med blå himmel er Middelhavet/Svartehavet et sted man kan vurdere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.