RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli et av de viktigste rittene

Foto: PASCAL GUYOT (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tour of Bejing skal være med på å globalisere sykkelsporten.

Forrige uke dro delegater fra UCI (det internasjonale sykkelforbundet) til Kina for å inspisere løypa, og for å snakke med arrangørene av Tour of Beijing. Rittet skal gå av stabelen fra 5.-9.oktober. Turen var en del av prosessen for å gi rittet en fireårig World Tour-lisens.

- Arbeidet som er gjort av arrangørene møter UCIs krav, og vi er imponert over hva de har klart å gjøre hittil, sier Alain Rumpf i UCI til cyclingweekly. Han er ansvarlig for å promotere sykkelsporten på verdensbasis.

Han forstsatte med å si at det er gledelig at kineserne er sterkt engasjerte for å lykkes med et stort sykkelritt, som uten tvil vil bli en av de viktigste årlige begivenhetene på sykkelkalenderen.

Å gjøre Tour of Beijing vil være et viktig skritt for å gjøre sykkelsporten enda mer global. I 2008 ble Tour Down Under det første WorldTour-rittet utenfor Europa, og ble fulgt av de kanadiske rittene Grand Prix Cycliste de Québec og Grand Prix Cycliste de Montréal i fjor. Tour of Beijing vil bli det eneste asiatiske rittet i WorldTour'en.

- Ruten er ikke bekreftet, men det er ingen tvil om at den vil sørge for mye bra sykling, og den vil vise Kina fra sin beste side, sier Rumpf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere