*Nettavisen* Nyheter.

- Kan bryte ut borgerkrig i USA

Foto: Fotomontasje/Scanpix

Dommer i Texas frykter det verste om Obama blir gjenvalgt.

24.08.12 15:31

En dommer i Texas kom med en noe spesiell uttalelse da han stilte i et intervju på den lokale TV-kanalen KJTV-TV tirsdag denne uken.

Foranledningen til intervjuet var at lokalmyndighetene i Lubbock i Texas hadde foreslått å heve eiendomsskatten med 1,7 prosent for å styrke ressursene til sheriffkontoret og heve lønningene til påtalemyndigheten.

Dommer i Lubbock i Texas, Tom Head, snakket varmt om skatteøkningen.

- Vil gi fra seg USAs suverenitet
Han mente det var viktig å heve skattene, slik at de fikk hyret inn flere sheriffassistenter – noe som ville være nødvendig om president Barack Obama ble gjenvalgt til høsten, skriver Lubbock Avalanche-Journal.

- Han vil forsøke å gi fra seg USAs suverenitet til FN, og hva vil skje når det skjer? sa dommeren.

- Jeg venter det verste. Indre uroligheter, sivil ulydighet og borgerkrig, kanskje. Og vi snakker ikke om noen få opprør og demonstrasjoner, men vi snakker om Lexington, Concord (slag under den amerikanske uavhengighetskrigen red.anm.), hvor man tar til våpnene og fjerner fyren.

- Vil sende inn FN-styrker
- Og hva vil skje om vi gjør det, om allmennheten beslutter å gjøre det? Han (Obama) kommer til å sende inn FN-styrker. Jeg vil ikke ha dem her i Lubbock fylke, ok. Så jeg kommer til å stå foran deres pansrede kjøretøy og si: «dere er ikke velkomne».

- Og sheriffen, jeg har alt snakket med ham, jeg sa: «du kommer til å støtte meg?», og han sa: «ja, jeg støtter deg». Vel, jeg ønsker ikke en gjeng med rekrutter. Jeg ønsker meg trente, godt ustyrte, modne veteranoffiserer til å støtte meg, sa han i TV-intervjuet.

Sheriff Kelly Rowe sier imidlertid til en lokalavis at han aldri har diskutert dette scenarioet med dommeren.

- Tatt ut av en kontekst
Dommeren sa under en høring dagen etter at sitatene ble tatt ut av en kontekst. Men som fylkets øverste leder for beredskapen, måtte han holde muligheten åpen for en verst tenkelig scenario om Obama ble gjenvalgt til Det hvite hus og om Demokratene fikk overtaket i Senatet.

- Jeg har noen meninger om hva de driver med og hva de vil forsøke på om de forblir ved makten. Og jeg må forberede meg på det, sa han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.