*Nettavisen* Nyheter.

- Kan bures inne i 20 år

Foto: Allan Tannenbaum (Ap)

I tillegg risikerer den tidligere IMF-sjefen en bot på 21 millioner.

27.03.12 15:31

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Dominique Strauss-Kahn ble mandag kveld siktet for medvirkning til hallikvirksomhet, noe som kan føre til at det blir tatt ut tiltale mot 62-åringen. Strafferammen lyder på 20 år i fengsel, melder BBC.

Siktelsen ble tatt ut etter at to dommere avhørte den tidligere IMF-sjefen i ti timer om hans tilknytning til et prostitusjonsnettverk i den franske byen Lille mandag.

Prostitusjonsnettverk
Anklagene går ut på at Strauss-Kahn bevisst benyttet seg av prostituerte som ble betalt av to forretningsmenn, som brukte ulovlige forretningsmidler til å organisere orgier i Europa og USA. Det innebærer i så fall at Strauss-Kahn medvirket til hallikvirksomhet som ble utført av et prostitusjonsnettverk.

Maksimumsstraffen for medvirkning til hallikvirksomhet er en fengselsstraff på 20 år, samt en bot som tilsvarer 21 millioner norske kroner, melder Daily Mail.

Strauss-Kahn er ilagt meldeplikt hos politiet og har ikke lov til å reise ut av landet.

Den tidligere IMF-sjefen har innrømmet at han hadde sex med kvinnene, men hevder han ikke var kjent med at de var prostituerte.

- Han står fast ved at han ikke er skyldig i disse handlingene og at han hadde ingen anelse om at kvinnene han traff var prostituerte, sier Strauss-Kahns advokat, Richard Malka, i en uttalelse.

Drømmen brast
Strauss-Kahn ble ansett for å være favoritten til å bli Sosialistenes presidentkandidat under vårens valg. Men presidentdrømmen brast da han ble arrestert i New York i mai i fjor, anklaget for å ha voldtatt en stuepike på et luksushotell.

Den amerikanske påtalemyndigheten henla saken etter noen måneder som følge av bevisets stilling. Men det angivelige voldtektsofferet, Nafissatou Diallo, valgte å gå til sivilsak mot Strauss-Kahn. Rettssaken starter onsdag denne uken.

Den tidligere IMF-sjefen argumenterer imidlertid med at han har diplomatisk immunitet i kraft av å ha vært leder for Det internasjonale pengefondet da den angivelige hendelsen inntraff.

Strauss-Kahn ble i fjor sommer også anmeldt for voldtektsforsøk av en den franske journalisten Tristane Banon (32), men saken ble henlagt fordi den var foreldet. I forrige måned ble han arrestert av politiet i forbindelse med prostitusjonssaken, men ble løslatt etter to dager mot kausjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.