*Nettavisen* Nyheter.

- Kan fort forsvinne under båten

Redningsvest for hund Foto: Haldis Quale

Redningsvest er viktig - også for hunden.

23.07.09 08:46

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Stadig flere ser viktigheten av å bruke vest på hunden sin når de er på sjøen. For sjarmøren Chevy og lille Nemi er det en selvfølge å ha på redningsvesten på båtturen.

Les også: Redd lynet, stupte tre etasjer

Kan drukne
Selv svømmedyktige hunder kan bli slått bevisstløse, skadet, bli slitne i bølgene eller bli nødt til å svømme lenger enn de makter for å komme på land igjen. Da redder redningsvester liv.

Rottweileren og cocker spanielen skal på tur med Lill Anita Kultorp. Store Chevy (19 måneder) står helt stille mens han får på seg den gule redningsvesten, en seanse han er vant til.

I mellomtiden vimser lille Nemi (14 uker) rundt på brygga i sin lille oransje vest som om det er den naturligste sak i verden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Haldis Quale

Les også: Hunden din føler seg aldri skyldig

Reddes om bord
Vestene er også viktige når hunden skal reddes om bord igjen. En våt eller bevisstløs hund er svært tung å få opp i båten igjen.

Hunden kan få panikk og bli stri å hanskes med. Håndtak gjør redningsaksjonen lettere og redder liv.

- Under en båttur for noen år siden satt hunden min, Stazia, helt fremme på dekk under turen. Hun pleide alltid å sitte der, og elsket det. Men plutselig bare hoppet hun på sjøen og forsvant rett inn under båten.

Heldigvis hadde hun festet båndet til redningsvesten hennes.

- Dermed klarte jeg å holde fast i henne til motoren var stoppet. Ellers hadde hun gått rett i den, forteller Lill Anita Kultorp og grøsser.

Les også: - Norske hunderaser utrydningstruet

Blir tunge
Stazia var blitt veldig tung.

- Hun var tung. Jeg mistet taket og var sikker på at hun kom til å drukne. Men så fløt hun opp som en kork ved siden av båten!! Uskadd! Gjett om jeg var glad!, sier hundeeieren.

Uten redningsvesten kunne det fort ha blitt for tungt å dra rottweileren opp i båten igjen.

Å få et godt tak i en hund som veier en del kan være en vanskelig utfordring. Bruk en redningsvest av god kvalitet slik at den tåler et slikt tungt løft uten at håndtaket ryker.

- Jeg var veldig glad for at jeg hadde investert i en god redningsvest den dagen, smiler Lill Anita og tar på sin egen redningsvest. Først nå er de alle tre klar for båtturen.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag