RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan gå tom for drivstoff

Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington (Scanpix)
Sist oppdatert:
Helikopteret fortsetter å søke etter «Berserk», selv om det kan bli problematisk å fylle på drivstoff.

Redningsbåter har søkt gjennom natten og dekket 4000 kvadratkilomenter av Sørishavet de siste dagene, på jakt etter den savnede båten «Berserk», opplyser Hovedredninssentralen på New Zealand i en pressemelding.

To båter bistår
Søket er koordinert av Hovedredningssentralen i New Zealand, og båtene «Stewe Irwin» og «Professor Kromov» bistår.

Stewe Irvin har også et helikopter om bord som har bistått i luften. Helikoptret vil gjøre et nytt søk fredag morgen (lokal tid), til tross for at de har fått beskjed om at det er ikke er mulig å fylle drivstoff på Scott- eller McMurdobasene ved Antarktis, opplyses det i pressemeldingen.

Fortsetter søk
Den første båten som ble sendt ut for å lete etter berserk, var HHNZS Wellington. Denne båten måtte returnere til New Zealand igjen på grunn av vanskelige værforhold i området. Professor Kromov tar 50 passasjerer og fortsetter søket mot Antarkits fredag. New Zealand ligger 12 timer foran Norge i tid.

Hovedredningssentralen på New Zealand har god kommunikasjon med Hovedredninsentralen i Nord-Norge.

- Vi får har god kontakt og får oppdateringer om hvordan søkene går, sier redningsleder Øyvind Aadde ved Hovedredningssentralen til Nettavisen.

I god behold
Kaptein Jarle Andhøy ringte natt til torsdag Hovedredningssentralen i Bodø for å melde fra om at han og makker Samuel Massie er i god behold.

De hadde forlatt seilbåten og var på vei tilbake fra polpunktet med en ATV - et firehjulsdrevet terrengkjøretøy. Da de ga lyd fra seg befant de seg 160 kilometer fra kysten på vei mot Rossøya. De opplyste at de skulle møte resten av ekspedisjonen der, nærmere bestemt i Shackletons hytte.

Berserk-ekspedisjonen teller fire nordmenn og en brite, ifølge kystvakten på New Zealand, men ifølge HRS Nord-Norge er det ikke bekreftet hvilken nasjonalitet femtemann om bord har. Ifølge VG er han fra Sør-Afrika. De to medlemmene som nå er funnet ble satt i land for å ta seg til Sørpolen.

Berserk ble meldt savnet tirsdag morgen etter at nødpeilere om bord hadde gått av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere