RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha blitt utsatt for seksuelt overgrep

ANDERS BEHRING BREIVIK: Politiet har valgt å frigi et bilde av Anders Behring Breivik (32) fra 2009, som tidligere er brukt i forbindelse med utstedelse av pass.
ANDERS BEHRING BREIVIK: Politiet har valgt å frigi et bilde av Anders Behring Breivik (32) fra 2009, som tidligere er brukt i forbindelse med utstedelse av pass. Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Psykolog skal ha antydet at Anders Behring Breivik ble utsatt for overgrep som barn.

Tidligere har det kommet fram at en psykolog konkluderte med at Anders Behring Breivik ble utsatt for omsorgssvikt som 4-åring.

Nå bekrefter to uavhengige kilder overfor NRK at psykolograpporten også antydet at han ble utsatt for seksuelle overgrep.

- Den gangen hadde jeg ikke hørt så mye om seksuelt misbruk av barn. Men jeg var redd for at han ble eksponert for ting han ikke skulle være en del av, sier en av kildene.

- Ravende galt
Den andre kilden sier til NRK at han tenkte at ett eller annet var «ravende galt» i familien.

Det er uklart hvem som skal ha utsatt Behring Breivik for overgrep.

Kildene, som ønsker å være anonyme, forteller også om en forsømt gutt, som aldri lekte ute sammen med de andre barna. Han blir beskrevet som taus, urolig og at han som barn hadde et «tomt blikk».

- Allerede fra tre-fireårsalderen ligger det klare anbefalinger om hva som burde skje i familien. Anbefalingene ble ikke fulgt. Det er sjeldent at det helt ned i tre-fireårsalderen foreligger så klare anbefalinger som dette, sier Behring Breivik forsvarer, advokat Geir Lippestad til NRK.

- Psykiske skader
Ifølge psykologen ble Behring Breivik utsatt for omsorgssvikt, og var i ferd med å utvikle psykiske skader. Moren hadde da omsorgen for ham, men på grunn av rapporten gikk faren til retten for å få omsorgen. Verken moren eller faren ønsker å kommentere saken.

Tirsdag leverer de sakkyndige psykologene sin rapport om Anders Behring Breiviks mentale helse. Rapporten er på 230 sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere