RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha drevet i ly bak Franklinøya

Foto: Jarle Andhøy/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Paul Watson tror Berserk har sunket i havet.

Navigasjonsoffiser Mal Holland på Sea Shepherd-skipet «Steve Irwin» nyanserer fredag kveld kaptein Paul Watsons uttalelser til Dagbladet.no om at de nå avslutter søket etter Berserk, men at de vil holde øyne og ører åpne på vei hjemover.

- Vi har endret kurs og er nå på vei mot nord bort fra McMurdo-sundet der letingen har pågått til nå. Det kan sies at dette er på veien ut av Antarktis, men vi avslutter ikke søket, sier han til Dagbladet , og fortsetter:

- Om cirka to timer kommer vi til Franklinøya, denne og Beaufortøya er veldig høye øyer der det er bra ly for vinden. Derfor vil vi se etter Berserk her. Kanskje kan de ha drevet hit. Helikopteret vårt vil ta et søk rundt øya når vi kommer dit.

VG Nett melder nå at et nytt helikoptersøk etter den savnede skuta vil starte ca. kl. 21.

Mannskapet på «Steve Irwin» frykter imidlertid det verste.

- Jeg tror at «Berserk» har sunket og at det har sunket raskt, sa Paul Watson til avisen tidligere.

Fredag morgen og formiddag norsk tid ble det funnet både en redningsflåte, vannposer og en padleåre tilhørende den norske seilbåten.

I løpet av de siste dagene er rundt 4.000 kvadratkilometer blitt saumfart. Forskningsfartøyet «Professor Kromov» er nå backup-ressurs og har gått inn mot McMurdo og Scott-basen.

To av Berserks besetning på fem, ekspedisjonsleder Jarle Andhøy (36) fra Larvik og Samuel Massie (18), befinner seg i det antarktiske innlandet, etter å ha vært på polpunktet. De er på vei til McMurdo-basen ved kysten.

Ifølge Nils Jørgen Vordahl, Andhøys venn og talsmann, har det ikke vært mulig å oppnå kontakt med Berserk-kapteinen fredag.

- Men jeg vet at han snakket med Hovedredningssentralen natt til fredag ved 02.30-tiden, og at han da fikk vite at flåten var funnet. Han ba da om at det skulle gjøres et søk ved Franklin Island, som var et av fire mulige møtesteder mellom «Berserk» og de to på land, sier han til VG Nett.

Les flere saker hos Østlands-Posten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere