*Nettavisen* Nyheter.

- Kan ikke bevise drapsforsøk

Statsadvokaten fant ikke bevis for at 32-åringen ville drepe svigerinnen da han sprutet bensin på henne og tok frem lighteren.

20.03.06 08:35

I stedet er mannen blitt tiltalt for grov legemsbeskadigelse og trusler. Neste måned skal saken opp til behandling i Bergen tingrett.

Truet med å tenne på
Det var i slutten av august i fjor at 32-åringen ble pågrepet i Møllendalsveien ved Danmarksplass i Bergen, etter at han hadde dynket en kvinne med bensin og truet med å tenne på. Den 38 år gamle kvinnen var hans svigerinne.

Ifølge kvinnen hadde 32-åringen kommet med gjentatte trusler mot henne over lengre tid, fordi hun hadde tatt ut separasjon fra broren hans. Kvinnen skal ha inngått et proforma-ekteskap med en ti år yngre marokkanske mann og fått en betaling på 160.000 kroner fra hans brødre. På den måten fikk han oppholdstillatelse i Norge. Men da kvinnen tok ut separasjon, krevde brødrene pengene tilbake.

- Han mente seg utnyttet, sier 32-åringens forsvarer Rolf Knudsen til iBergen.no.

Ingen holdepunkter for drap
Etter lengre tids konflikt, toppet det seg da han gikk til angrep på henne med en spruteflaske inneholdende bensinblanding, og tok opp en lighter. Kvinnen skal ha hevdet at han forsøkte å tenne på, men at lighteren ikke virket. 32-åringen derimot, har kategorisk nektet for at han prøvde å antenne lighteren, men sier han bare viste den fram for å skremme henne.

Etterforskerne klarte ikke å finne holdepunkter for at mannen hadde forsøkt å drepe henne. Fordi de ikke kunne bevise at hun faktisk ville ha dødd hvis bensinen var blitt påtent, kunne de ikke påstå drapsforsøk. Tiltalen som nå er tatt ut, er langt mindre alvorlig, men mannen nekter likevel straffskyld etter tiltalen.

Trakk separasjon
Også 32-åringens eldre bror ble pågrepet og siktet i saken, men saken mot ham ble henlagt med konklusjonen «intet straffbart forhold».

Kort tid etter bensin-episoden, trakk kvinnen separasjonen og hun bor nå sammen med sin ektemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag