RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke bevise laksedumping

Sist oppdatert:
EU-kommisjon har ikke funnet bevis for at norske oppdrettsselskaper har drevet med dumping av laks, slitr nå med å forsvare innføring av restriksjoner på norsk laks
Det opplyser direktør Per Dag Iversen i næringens egen organisasjon FHL til IntraFish torsdag.

- EU-kommisjonens dumpingundersøkelse av norske selskap viser at det ikke har funnet sted dumping, men at norske selskaper i undersøkelsesperioden tvert imot har tjent bra med penger, sier han til nettutgaven til Intrafish.

Undersøkelsene har omfattet ti norske lakseprodusenter og målingen har vært gjort i perioden 1. oktober 2003 til 30. september 2004.

EU-kommisjonen som er under press spesielt fra oppdretterne i Skottland for å innføre restriksjoner på norsk laks, sliter nå. Undersøkelsen viser nemlig at selskapene i undersøkelsesperioden har tjent mer penger og med bedre margin enn snitt for de ti siste årene.

- Når direktør Fritz Harald Wenig i EU-kommisjonens DG Trade truer med at dumpingsaken vil bli verre enn safeguardtiltak, så har han et forklaringsproblem. Tallene viser et annet resultat. Hans anslag var 20-25 prosent, mens undersøkelsen viser at dumping ikke har funnet sted. Norske selskap har tjent godt med penger, sier Iversen til Intrafish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere