RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke love militærhjelp til Sverige

Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sier det er usikkert om Norge stiller opp dersom Sverige blir angrepet.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier til svensk radio at det er usikkert om Norge stiller opp dersom Sverige blir angrepet, fordi de ikke er medlem av NATO.

Forsvarsministeren var før helgen på NATOs forsvarsministermøte i Brussel, og besøkte Stockholm lørdag. Svenske medier har slått stort opp Strøm-Erichsens uttalelser i et intervju hun ga til Sveriges Radio.

– Vi i Norge har ikke et forsvar som kan bistå alle andre steder enn vårt eget territorium. Sverige er vår gode nabo, men samtidig må vi være veldig tydelige på at vi er et NATO-medlem, og det er der vi har vår fremste forsvarsallianse, de som vi på en måte kan stole på hvis en krise skulle komme. Vi er gode naboer, vi stiller opp for hverandre, men denne formelle alliansen er fortsatt veldig tydelig, sa forsvarsministeren videre.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har tidligere gitt en lignende uttalelse: «Enten er man med i en allianse, eller så er man ikke, og Sverige er ikke det».

Sveriges forsvarsminister Karin Enström tror likevel at Sverige ville fått noe hjelp dersom det skulle bli nødvendig.

– Det er vanskelig å se at alle de andre skulle stå passive dersom vi skulle bli angrepet, akkurat som om Finland, Danmark eller Norge skulle blitt angrepet. Vi har et bra og dypt samarbeid, og vi er gode venner, sier Enström til radiokanalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere