Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan sette liv i fare

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
- PST-sjefen røpet opplysninger som kan sette folks liv i fare, sier amerikansk etterretningsoffiser.

- Det som PST-sjefen røpte om at norsk etterretningstjeneste er til stede i Pakistan, kan selvsagt sette folks liv i fare. Spesielt de etterretningsoffiserene som er nevnt kan være i fare. Etterretningstjenesten i Norge må nåvurdere hvilken skade som er gjort.

Den sier den pensjonerte amerikanske etterretningsoffiseren Steven Rogers til NRK.

Onsdag kveld ble det kjent at Janne Kristiansen går av som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste etter en forsnakkelse i en åpen høring i Stortinget.

Her sa hun følgende på spørsmål fra stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) om norsk kontakt med etteretningen i Pakistan:

«Men E-tjenesten har sine representanter i disse landene, så vi samarbeider via Etterretningstjenesten om dette landet».

Videre sa hun:

«For det første vil jeg bare understreke en ting, at med Pakistan så er det ikke bare E-tjenesten som vi har, vi har også en politisambandsmann i Islamabad som vi også har kontakt med. USA, nå var premissene for spørsmålet noe ledende, så jeg kan ikke si at jeg kan legge det til grunn, men USA er vår allierte i NATO-samarbeidet, så det er vel det jeg kommer til å si rundt den saken.»

Den åpne høringen gjaldt myndighetenes håndtering av 22. juli-angrepene.

Ved midnatt sendte Justisdepartementet ut en pressemelding om saken:

- PST-sjef Janne Kristiansen har informert justisministeren om at hun fratrer sin stilling. Bakgrunnen er at det er konstatert mulig taushetsbrudd gjennom offentliggjøring av gradert informasjon, het det i en pressemeldingen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!