RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan vi stole på ham?

Jan-Eric Heldt Leon forsøker å overbevise Olav om kassens fortreffelighet.
Jan-Eric Heldt Leon forsøker å overbevise Olav om kassens fortreffelighet. Foto: Ronald Toppe
Sist oppdatert:
Tangaroa-gutta får et tilbud på kasser som både kan brukes til lagring og som seng. Skal de slå til?

CALLAO (TV 2 Nettavisen): Det er ikke langt fra flåtedekket og ned til sjøen, og det blir en utfordring å holde utstyret tørt i de hundre dagene seilasen over Stillehavet varer. Mye av utstyret skal stues nede i hulrommene mellom hoved- og tverrstokkene. Her kommer sjøen til å vaske inn uavbrutt, og alt må pakkes helt vanntett.

Lett tilgjengelig
Noe av utstyr må være lett tilgjengelig, som kamera og datamaskiner. Planen er å pakke dette i vanntette trekasser, som settes oppå dekk, inne i hytten. Toppen av kassene blir det høyeste, og tørreste, stedet om bord. Det beste stedet å sove. To kasser på 90x80 cm settes inntil hverandre og blir en seng. Hver kvadratmeter må utnyttes om bord på Tangaroa-flåten.

Fargeklatt
De har fått et tilbud på kasser av en lokal fargeklatt. Jan-Eric Heldt Leon er opprinnelig tysk, men forteller at han har bodd og arbeidet over hele verden, fra Nordsjøen til Kina. Han sprader rundt, prater om folk og opplevelser, ler og gestikulerer. Gutta kikker på hverandre, det blir litt i meste laget.

De må forholde seg til mange som Jan-Eric. Folk som gjerne vil tjene noen kroner på å selge dem kjappe løsninger eller smarte produkter. Skal de stole på dem? Er prisen riktig?

Prototyp
Jan-Eric har tatt med en prototyp på kassene til verftet. Olav Heyerdahl studerer den nøye. Kassen må være sterk nok, og vanntett nok til å holde i seks måneder. Prototypen er laget av balsa, lakkert og med en gummiforing som skal holde vannet ute. Kassen er lett, men så solid at Olav kan hoppe på den. Han er fornøyd.

Pruter
De trenger tolv kasser. Olav synes prisen er høy, og de to går litt unna for å forhandle. Begge smiler når de kommer tilbake. Olav har spart noen kroner, og Jan-Eric er med på et eventyr som gir ham enda flere historier å fortelle.

Tips en venn om ekspedisjonen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere