RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDREW WINNING (Reuters)

- Kan være en personlig vendetta

Sist oppdatert:
Wikileaks-gründeren snakker ut for første gang etter voldtektsanklagene.

Julian Assange er mistenkt for voldtekt og trakassering av to svenske kvinner. Nå stiller han i et eksklusivt intervju med svensk TV4. Dette er første gang han snakker ut om voldtektsanklagene.

- Jeg snakker ikke om andre menneskers privatliv. Jeg snakker ikke om mitt eget privatliv fordi det er privat. Men jeg har aldri gjort noe mot noen sin vilje i mitt privatliv i Sverige eller noe annet sted. Disse anklagene er rett og slett falske, sier Assange til svensk TV4.

Han vet fortsatt ikke når politiet har planer om å innkalle ham til nye avhør.

Personlig vendetta
Tidligere er det spekulert om at han antydet at amerikansk etterretning sto bak en svertekampanje, ettersom han offentliggjorde flere tusen hemmelige amerikanske forsvarsdokumenter. Han avviser imidlertid at han har klandret CIA for å stå bak kampanjen, men utelukker ikke at det kan dreie seg om en personlig vendetta.

- Mine tidligere uttalelser ble tatt ut av sammenheng. Jeg har aldri sagt at CIA ligger bak svertekampanjen, sier han til den svenske nyhetskanalen.

Assange har søkt om arbeids- og oppholdstillatelse i Sverige. Han tør imidlertid ikke å forlate landet i frykt for at han skal bli pågrepet på flyplassen.

Mange fiender
Assange har rukket å skaffe seg mange fiender etter at han grunnla Wikileaks.

Nettstedet Wikileaks har publisert over 70.000 hemmeligstemplede dokumenter om krigen i Afghanistan. Assange har også varslet flere avsløringer på det kontroversielle nettstedet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har advart Assange mot flere avsløringer, og ber ham fjerne dokumentene som allerede er tilgjengelig på Wikileaks.

Amerikanske myndigheter mener den graderte informasjonen kan sette blant annet afghanske sivile liv i fare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere